ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την υποψηφιότητά του για το Δήμο Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός

Την υποψηφιότητά του για το δήμο Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Γιώργος Ορφανός, με κεντρικό σύνθημα το «ανάκαμψη και δημιουργία».
Κατά την παρουσίαση της υποψηφιότητάς του, ο κ. Ορφανός ανέφερε ότι έχει ενημερώσει τόσο τη ΝΔ όσο και τον Σταύρο Καλαφάτη για τις προθέσεις του. Αν και δεν έχει μιλήσει με τον κ. Καϊτεζίδη, διεμήνυσε ότι η απόφασή του δεν πρόκειται να αλλάξει. 
Το επόμενο διάστημα, ανέφερε ο κ. Ορφανός, θα συναντηθεί με τους συνυποψηφίους του, τόσο από την κεντροδεξιά όσο και από άλλους χώρους. Στόχος του είναι «να προσπαθήσει να ενώσει δυνάμεις οριζόντια στο πολιτικό σύστημα». Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, «πρέπει να υπερβούμε όλοι τα κομματικά όρια. Δεν υφίσταται ο όρος αντάρτης στην τοπική αυτοδιοίκηση». 
Αναφερόμενος στον κ. Μπουτάρη, ο κ. Ορφανός υποστήριξε ότι είχε μεν καλές προθέσεις, ωστόσο δεν τα κατάφερε στο διοικητικό κομμάτι, με αποτέλεσμα η πόλη να έχει πολλά προβλήματα. Η έλλειψη έργων, ιδιαίτερα στη δεύτερη θητεία του, ήταν η κινητήριος δύναμη για να προχωρήσει στην υποψηφιότητά του, ενώ έκανε λόγο για κενό ηγεσίας και έλλειψη σχεδίου ανάκαμψης. 
Επίσης, ο κ. Ορφανός υποστήριξε ότι αν και θα μπορούσε να είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης, επέλεξε να διεκδικήσει «κάτι εξαιρετικά δύσκολο που όμως αξίζει τον κόπο».
Ο πρώην υπουργός έδωσε έμφαση στα προβλήματα της πόλης και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις υποδομές, την καθαριότητα, την καθημερινότητα, την ασφάλεια και την οικονομία.