ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη ο αστυνομικός που εντοπίστηκε δεμένος από Πακιστανούς!

Με την κατηγορία της ληστείας κατά συναυτουργία συνελήφθη από συναδέλφους του ο 34χρονος αστυνομικός, ο οποίος βρέθηκε δεμένος και χτυπημένος από Πακιστανούς σε διαμέρισμα της Νίκαιας.

Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. μελέτησαν προσεκτικά τα δεδομένα της υπόθεσης πριν περάσουν χειροπέδες στον αστυνομικό, η εκδοχή του οποίου για τα γεγονότα είναι εντελώς διαφορετική από των Πακιστανών.

Όλα ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, όταν γείτονας των Πακιστανών ειδοποίησε την αστυνομία για φασαρία και φωνές.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, οι οποίοι δέχθηκαν επίθεση από ομάδα Πακιστανών.

Αφού τους απώθησαν, μπήκαν στο διαμέρισμα και βρήκαν δεμένο, φιμωμένο και χτυπημένο τον συνάδελφό τους, καθώς επίσης και έξι άνδρες πακιστανικής καταγωγής.

Στις καταθέσεις τους, οι ένοικοι του σπιτιού υποστήριξαν ότι ο αστυνομικός και ακόμη τρία άτομα εισέβαλαν το βράδυ της Τετάρτης στο σπίτι τους, τους ακινητοποίησαν δένοντάς τους και έκλεψαν χρήματα και καπνικά προϊόντα.

Οι τρεις από τους δράστες έφυγαν, ωστόσο πριν περάσει το κατώφλι της πόρτας, ο αστυνομικός δέχθηκε επίθεση από έναν εκ των Πακιστανών, ο οποίος κατάφερε να λυθεί.

Στη συνέχεια κι αφού απελευθερώθηκαν και οι υπόλοιποι, ακινητοποίησαν και ξυλοκόπησαν τον 34χρονο αστυνομικό, πριν τελικά εισβάλουν στο διαμέρισμα οι της ΔΙΑΣ και το επεισόδιο λήξει.

Τι υποστήριξε ο αστυνομικός
Ο αστυνομικός, αντίθετα, υποστήριξε ότι μπήκε στο διαμέρισμα, αν και εκτός υπηρεσίας, γιατί αντιλήφθηκε ότι οι Πακιστανοί «είχαν παράνομη δραστηριότητα», κίνησε όμως υποψίες όταν αδυνατούσε να απαντήσει σε δύο απλά ερωτήματα: Για ποιο λόγο δεν ειδοποίησε ποτέ την Άμεση Δράση και γιατί δεν ζήτησε ενισχύσεις όταν διαπίστωσε ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε.

Σύμφωνα με το CNN, φέρεται να κατέθεσε: «…Προσπάθησα να φύγω αλλά η πόρτα του διαμερίσματος δεν είχε ούτε πόμολο. Οι Πακιστανοί με χτυπούσαν συνεχώς με κλωτσιές, μπουνιές και τέλος με ακινητοποίησαν και με έδεσαν, ενώ με ένα μαχαίρι μου έκοβαν το αυτί. Όλα άρχισαν όταν την ώρα που επέστρεφα στο σπίτι μου κατάλαβα να γίνεται μία φασαρία κάτω από τη συγκεκριμένη πολυκατοικία. Τους φώναξα "αστυνομία" και τότε αυτοί αρχικά μου επιτέθηκαν και μετά άρχισαν να τρέχουν…».