ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Παύλος Γλύξμπουργκ ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Παύλο Γερουλάνο

Εναν απρόσμενο για τους μη γνωρίζοντες υποστηρικτή στην προσπάθειά του να διεκδικήσει το δημαρχιακό αξίωμα στην Αθήνα, βρήκε ο Παύλος Γερουλάνος στο πρόσωπο του Παύλου Γλύξμπουργκ. Ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου εξέφρασε τη στήριξή του στην υποψηφιότητα Γερουλάνου για τον δήμο Αθηναίων μέσω tweet που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό.

«Kαλή πρόοδο και καλή επιτυχία. Υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων ο Παύλος Γερουλάνος», έγραψε, έστω και αν του ξέφυγε μία μικρή ανορθογραφία στη λέξη επιτυχία, για την κάθοδο του πρώην υπουργού Πολιτισμού στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ.

Για όσους εξέπληξε η στήριξη του Παύλου στον κ. Γερουλάνο, υπάρχει μια σχέση για την οποία βέβαια δεν έχει κάποια «ευθύνη» ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας. Ο πατέρας του κ. Γερουλάνου ήταν ο Μαρίνος Γερουλάνος (απεβίωσε μάλιστα τον περασμένο Μάρτιο σε ηλικία 88 ετών) ο οποίος μεταξύ άλλων είχε διατελέσει ιδιαίτερος γραμματέας του βασιλιά Παύλου από το 1961 έως το 1964 και τελετάρχης του βασιλιά Κωνσταντίνου από το 1964 έως το 1967. Κατά τη μεταπολίτευση είχε τοποθετηθεί γενικός διευθυντής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας του υπουργείου Συντονισμού (1976 – 1981), ενώ είχε τιμηθεί με τη διάκριση «Global 500» των Ηνωμένων Εθνών. Μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη, ο Μαρίνος Γερουλάνος ήταν παντρεμένος με την Αιμιλία Καλλιγά, πρόεδρο του Μουσείου, με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά. 

 
Πηγή: Protagon.gr