ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η 18χρονη που σκότωσε και πέταξε στα σκουπίδια το νεογέννητο μωρό της ζητά να αποφυλακιστεί

Η υπόθεση με το νεκρό βρέφος που είχε βρεθεί σε κάδο απορριμάτων στην Πετρούπολη στις 26 Φεβρουαρίου 2018 είχε παγώσει το Πανελλήνιο και σήμερα έρχεται ξανά στο προσκήνιο καθώς η 18χρονη που το γέννησε ζητά να αποφυλακιστεί.

Η νεαρή ζητά να βγει από την φυλακή με αίτηση που κατέθεσε ο δικηγόρος της. «Σκότωσα το μωρό λόγω ψυχικής νόσου που προέκυψε από τον τοκετό» ισχυρίζεται. «Ουδέποτε ζήτησα να απαλλαγώ από την κατηγορία και μετά τη σύλληψη μου με όποιες αντιφάσεις λόγω της ψυχικής μου νόσου αποδέχθηκα σε κάθε περίπτωση την πράξη που μου αποδίδεται. Τυγχάνω δυστυχώς μητέρα που σκότωσε το παιδί της μετά τον τοκετό» αναφέρει σύμφωνα με όσα μετέδωσε το δελτίο του STAR. Η 18χρονη τον περασμένο Φεβρουάριο ομολόγησε ότι γέννησε στη μπανιέρα του σπιτιού της με τη βοήθεια της μητέρας της. Αμέσως μετά, οι δύο γυναίκες έβαλαν χαρτοπετσέτες στο στόμα του μωρού και το έπνιξαν με τον ομφάλιο λώρο. Στη συνέχεια, η 54χρονη μητέρα της, πέταξε το μωρό στα σκουπίδια. Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη τους, έχοντας συλλέξει DNA από τις δύο γυναίκες, οι οποίες έμεναν σε κοντινή απόσταση από τον κάδο που βρέθηκε πεταμένο το βρέφος στην Πετρούπολη.

Από τον περασμένο Μάιο η 18χρονη κρατείται στις φυλακές Ελαιώνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Οι δικαστές είχαν κρίνει μεταξύ άλλων πως αν την άφηναν ελεύθερη ήταν πιθανό να προβεί σε παρόμοια αδικήματα. Το λόγο τώρα για το αν θα αποφυλακιστεί ή όχι τον έχει ο ανακριτής. 

 
Πηγή: www.lifo.gr