ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «καρφί» Καμμένου για τις εξελίξεις στα Σκόπια

Τα δημοσιεύματα περί χρηματισμού βουλευτών του VMRO, προκειμένου να στηρίξουν τη συνταγματική αναθεώρηση στην ΠΓΔΜ, σχολίασε με επικριτικό τρόπο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

«Ποιος θα φανταζόταν ότι στην Ευρώπη των αξιών και της δημοκρατίας, οποίος δεν ψηφίζει κατά τις εντολές προφυλακίζεται και οποίος συμμορφώνεται παίρνει μπόνους 2.000.000 ευρώ μαύρο χρήμα. Ντρέπομαι» ανέφερε χαρακτηριστικά, σε ανάρτηση στο Twitter.

Στο μεταξύ άγνωστο παραμένει αν η Ολομέλεια της Βουλής θα συγκληθεί απόψε (σ.σ. Παρασκευή), προκειμένου να διεξαγάγει την πρώτη ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Παρότι κοινοβουλευτικές πηγές της γειτονικής χώρας διέρρεαν ότι η Ολομέλεια θα συνεδριάσει στις 22.00 (ώρα Ελλάδος), έπειτα από καθυστέρηση τουλάχιστον επτά ωρών (αρχικώς ήταν προγραμματισμένη για τις 15.00), η κατάσταση παραμένει ρευστή.

Οι καθυστερήσεις, οι οποίες ενδεχομένως να οδηγήσουν στην αναβολή της ψηφοφορίας για την προσεχή Δευτέρα, φέρεται να αποδίδονται στις προσπάθειες του Ζόραν Ζάεφ να εξασφαλίσει τη στήριξη των οκτώ βουλευτών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι απαιτούνται για να συμπληρωθεί η πλειοψηφία των 2/3 της Βουλής.