GOOGLE NEWS

Από τα «συγχαρητήρια» στο «λάδωμα» μετά το «ναι» της Σκοπιανής βουλής!

Με δύο γραμμές εμφανίστηκε η ελληνική κυβέρνηση μετά την υπερψήφιση της συνταγματικής αναθεώρησης στα Σκόπια που ανοίγει το δρόμο για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Συγχαρητήρια τον φίλο μου Ζόραν Ζάεφ! Η εκλογή απόψε είναι ένα μεγάλο βήμα προς την κοινή μας επιτυχία. Ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την ειρήνη και την ευημερία των λαών μας» έγραψε στο twitter o πρωθυπουργός  λίγα λεπτά μετά το τέλος της ψηφοφορίας.

 

Των συγχαρητηρίων που έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε προηγηθεί ανάρτηση του προέδρου των ΑΝΕΛ στο twitter που ουσιαστικά υιοθετούσε τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης των Σκοπίων για απόπειρα εξαγοράς βουλευτών με χρήματα και εκβιασμούς σε βάρος άλλων μελών του κοινοβουλίου. 

 

Στην ανάρτηση του Πάνου Καμμένου απάντησε σε αυστηρό και έντονο ύφος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Σκοπίων Μίλε Μποσνιακόφσκι. Στην απάντησή του, επικρίνει τον Έλληνα υπουργό ότι διέδωσε fake news τα οποία είχαν ήδη διαψευσθεί από την κυβέρνηση των Σκοπίων και τον καλούσε για το καλό της δημοκρατίας και της διπλωματίας να εργασθούν για τη φιλία των δύο λαών.