ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για κυβέρνηση μειοψηφίας κάνει λόγο η Ζαχαράκη

«Έχουμε ήδη μια κυβέρνηση μειοψηφίας, μια κυβέρνηση που δέχεται μομφή από τους ίδιους εκείνους στους οποίους στηρίζει την εμπιστοσύνη της» υποστηρίζει, στη συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου έχει την πρωτοτυπία να διαθέτει, σήμερα, μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία με μόνο πολιτικό περιεχόμενο τη συνέχιση της άσκησης της εξουσίας».

Σχολιάζοντας τη συμφωνία των Πρεσπών, η κ. Ζαχαράκη εκτιμά ότι «ένα από τα προβλήματα που έχει είναι ότι μετατρέπει τη χώρα μας σε απλό παρατηρητή των εξελίξεων και τετελεσμένων».

Μιλώντας για την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σημειώνει ότι «ο πρωθυπουργός διώχνει αυτόν που συμφωνεί μαζί του και κρατά αυτόν που διαφωνεί» ενώ για το ζήτημα που προέκυψε σχετικά με τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ, η κ. Ζαχαράκη αφού επισημαίνει ότι «η ΝΔ τηρεί υπεύθυνη και διακριτική στάση» υπογραμμίζει ότι «πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις και την ευθύνη γι αυτό έχει πρωτίστως ο πρωθυπουργός».