ΔΙΕΘΝΗ

Αναγκάζεται να πάρει πίσω πολλές προεκλογικές υποσχέσεις η Ιταλία!

Υποχωρήσεις στην εφαρμογή των προεκλογικών της εξαγγελιών κάνει η ιταλική κυβέρνηση, προκειμένου να ρίξει τους τόνους στην αντιπαράθεση με τις Βρυξέλλες.

Όπως γράφει η Deutsche Welle η πρακτική εφαρμογή του «εισοδήματος του πολίτη» των Πέντε Αστέρων για τους άνεργους και χαμηλοσυνταξιούχους, όπως και της μείωσης της ηλικίας για την σύνταξη που προωθεί η Λέγκα, δεν περιλαμβάνονται στο νέο σχέδιο προϋπολογισμού που αναμένεται να κατατεθεί στις Βρυξέλλες έως τις 13 Νοεμβρίου.

Ο λεπτομερειακός καθορισμός των προαναφερθέντων επίμαχων μέτρων θα γίνει με ειδικά διατάγματα, τα οποία θα εγκριθούν τα Χριστούγεννα ή στις αρχές του νέου έτους. Μόνον τότε θα είναι σαφές πόσοι πολίτες θα μπορέσουν να επωφεληθούν των κοινωνικών μέτρων και πόσα χρήματα θα πρέπει να διατεθούν.

«Είναι κρίσιμα θέματα, για τα οποία πρέπει να εργαστούμε κι άλλο», δήλωσε ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε για να δικαιολογήσει και την ουσιαστική αναβολή.

Η αναβολή είναι ένα τρόπος για να μπορέσει να  μειωθεί πιθανώς και το δημόσιο έλλειμμα (η πρόβλεψη για το 2019 αγγίζει το 2,4% του ΑΕΠ), το οποίο έχει προκαλέσει την σκληρή αντίδραση των Βρυξελλών.