GOOGLE NEWS

Για «κυβέρνηση σκανδάλων» που θα «συριζοποιήσει» ακόμη και το Σύνταγμα έκανε λόγο ο Μητσοτάκης

Επίθεση εφ’ όλης της ύλης κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, καταγγέλλοντας πως   ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «επιχειρούν να δραπετεύσουν από το ζοφερό περιβάλλον χρησιμοποιώντας τη Συνταγματική Αναθεώρηση».

«ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μία κυβέρνηση σκανδάλων», τόνισε.

«Σε μια Δημοκρατία, η Συνταγματική Αναθεώρηση προϋποθέτει συναίνεση. Κάτι που δεν είναι ούτε στις δυνατότητες ούτε στις προθέσεις αυτής της κυβέρνησης, αφού δρομολογεί μια αναθεώρηση της τελευταίας στιγμής μόνο και μόνο για να αποτρέψει κάθε θεσμική αλλαγή», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «θέλει να πάει πίσω τη χώρα στα θεσμικά, όπως την πήγε παντού». 

Έκανε επίσης λόγο για επικίνδυνες και ατελέσφορες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση,  λέγοντας ότι «θέλει να "συριζοποιήσει" ακόμη και το Σύνταγμα».

«Δεν θα το επιτρέψουμε. Η Ν.Δ. δεν θα επιτρέψει κανέναν αναθεωρητικό λαϊκισμό, αυτά να τα ξεχάσουν», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «να σταματήσει να φέρεται ως ο Αριστερός Όρμπαν της Μεσογείου».

 «Σε μια Δημοκρατία, η Συνταγματική Αναθεώρηση προϋποθέτει συναίνεση. Κάτι που δεν είναι ούτε στις δυνατότητες ούτε στις προθέσεις αυτής της κυβέρνησης, αφού δρομολογεί μια αναθεώρηση της τελευταίας στιγμής μόνο και μόνο για να αποτρέψει κάθε θεσμική αλλαγή», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «θέλει να πάει πίσω τη χώρα στα θεσμικά, όπως την πήγε παντού». Έκανε επίσης λόγο για επικίνδυνες και ατελέσφορες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Αναφερόμενος σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, χαρακτήρισε τους κυβερνητικούς χειρισμούς «αδιανόητο συνδυασμό τυχοδιωκτισμού και αυθαιρεσίας».

«Η κυβέρνηση με τις επιλογές της επέτρεψε στα Σκόπια να εμπαίζουν την Ελλάδα. Την ίδια ώρα, στην Αθήνα η κοινή γνώμη παρακολουθεί άναυδη τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ Κοτζιά και Καμμένου για μυστικά κονδύλια και ύποπτες χρηματοδοτήσεις εντός του υπουργικού συμβουλίου» τόνισε επίσης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

 «Είναι πρωτοφανές στην ιστορία της μεταπολίτευσης, να ερευνά η Δικαιοσύνη εκατέρωθεν κατηγορίες δύο υπουργών της ίδιας κυβέρνησης» σημείωσε.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών συσσωρεύει διαρκώς αρνητικά τετελεσμένα. Όσα προωθούνται στο νέο Σύνταγμα των Σκοπίων είναι ακόμη χειρότερα και από την Συμφωνία των Πρεσπών. Θα το πω άλλη μια φορά: Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, ούτε τώρα ούτε μετά τις εκλογές» ξεκαθάρισε.