ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκοτωμός στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία μετά τις δηλώσεις Γεωργιάδη – Λοβέρδου

Οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη ότι το πόρισμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το Ερρίκος Ντινάν «είναι για τα σκουπίδια και είναι γελοίο», προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην αρχή της συνεδρίασης της εξεταστικής επιτροπής οι οποίοι ζήτησαν να αποδοκιμαστούν οι δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη ενώ ο Νίκος Νικολόπουλος πρότεινε να παραπεμφθεί στην επιτροπή δεοντολογίας μαζί με τον κ. Λοβέρδο.

«Είναι προκλητικό να λέει ο Άδωνις ότι είναι γελοίο το πόρισμα και προέρχεται από γελοίους ανθρώπους, να πάρουμε όλοι θέση» είπε ο Σάκης Παπαδόπουλος.

Ο Νίκος Νικολόπουλος πρότεινε στην επιτροπή δεοντολογίας να παραπεμφθεί και ο Ανδρέας Λοβέρδος για τις δηλώσεις του ότι έχει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για πρωινό.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρίλαος Τσαμακλής απάντησε στον πρώην υπουργό υγείας του ΠΑΣΟΚ: «Συστήνω στον κ. Λοβέρδο να μας αποφεύγει για πρωινό γιατί υπάρχει κίνδυνος να του καθίσουμε βαριά στο στομάχι»

Ο Σπύρος Λάππας έκανε λόγο για καταφρονητικές της προσωπικότητας των βουλευτών δηλώσεις και για θεσμική εξύβριση ενώ ο κ. Θεοφύλακτος πρότεινε την αποδοκιμασία του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας

«Προτείνω την αποδοκιμασία του , δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτά που είπε και καταδικάζουμε τις καταφρονητικές εκφράσεις των κ. Γεωργιαδη-Λοβέρδου. Ξεπέρασαν κάθε κριτική στο πόρισμα και επιτέθηκαν στα πρόσωπα και στο θεσμό».

Ωστόσο ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος διαφώνησε λέγοντας ότι δεν συμφωνεί με την άποψη να παραπεμφθούν οι δύο βουλευτές στην επιτροπή δεοντολογίας

«Είπε ο Άδωνις για απατεώνες, σκουπίδια,κλπ , ο καθένας κρίνεται, εγώ δεν είμαι της άποψης να πάμε στην επιτροπή δεοντολογίας, έχω άλλη άποψη.»

Με τη στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ διεφώνησε τόσο ο κ. Γεωργαντάς από τη Νέα Δημοκρατία όσο και η Εύη Χριστοφιλοπούλου από την Δημοκρατική Συμπαράταξη

Εύη Χριστοφιλοπουλου «Τώρα σας πήρε ο πόνος, όταν ο Πολάκης με έβρισε εμένα δεν πήρε ένας συνάδελφος το μέρος μου»  

Γιώργος Γεωργαντάς: « Η ένδεια του πορίσματος σας κάνει να αλλάζετε την ατζέντα, ο καθένας έχει το δικαίωμα της αξιολογικής κρίσης όσο σκληρή και αν είναι αυτή»

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε συμμετείχαν μόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι και κατέληξαν στο να υπάρξει αποδοκιμασία των δηλώσεων των δύο βουλευτών.

iefimerida.gr