GOOGLE NEWS

«Κι όμως ο Βορίδης έχει δίκιο! Απαγορεύονται οι φάτνες Χριστουγέννων στη Γαλλία»!

Από το 2010 υπάρχει μια μεγάλη νομολογία στα Γαλλικά Διοικητικά Δικαστήρια σχετικά με την νομιμότητα του στολισμού της γνωστής Χριστουγεννιάτικης Φάτνης στα Γαλλικά δημόσια κτίρια. 
    Το 2010 το διοικητικό δικαστήριο της Amiens ακυρώνει πράξη του τοπικού δημοτικού συμβουλίου για στολισμό φάτνης στο δημαρχιακό μέγαρο κατόπιν σχετικής ενστάσεως της τοπικής ένωσης αθέων!!! Το 2011 σχετικές αγωγές κατατίθενται για φάτνες σε δημόσια κτίρια σε διάφορες περιοχές στο Παρίσι … Το 2013 στολισμένη φάτνη στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Villefrance-de Rouenge, έξω από το Παρίσι, καλύπτεται από χοντρό ύφασμα ύστερα από σχετική απόφαση του τοπικού διοικητικού δικαστηρίου!
   Το 2014 η περιφέρεια της Βανδέας, γνωστή για την εθινικιστική της παράδοση, αποφάσισε να στολίσει μία φάτνη στην έδρα του περιφερειακού συμβουλίου. Τοπικές ενώσεις αριστερών και αθέων ξεκίνησαν μία σειρά προσφυγών στο Γαλλικό Συμβούλιο της Επικρατείας, για την απαγόρευσή της, αναφερόμενοι στην σχετικό άρθρο περί Θρησκευτικής Ουδετερότητας του Γαλλικού Συντάγματος (την ίδια ρύθμιση που προσπαθεί να φέρει ο Τσίπρας στην Ελλάδα σήμερα!!!).

Την ίδια χρονιά σχετική απόφαση στολισμού φάτνης στο δημαρχείο παίρνει και ο δήμαρχος της πόλης ΒΕΖΙΕRS, Robert Menard, εκλεγμένος με το Front National. Aκολουθώντας το παράδειγμά του, πολλοί συντηρητικοί δήμαρχοι τόσο του Front Νational οσο και των Γκωλικών, αποφασίζουν να στολίσουν φάτνες στα δημαρχεία τους (Cogolin, Beaucaire, Metz, Melun, Castres, Saverne κλπ…)!
   To 2014 μία δημοσκοπική έρευνα του ινστιτούτου IFOP έδειξε ότι το 71% του Γαλλικού λαού είναι υπέρ του στολισμού φάτνης για τις γιορτές των Χριστουγέννων στα δημόσια κτίρια! Παρ’όλα αυτά τα διοικητικά δικαστήρια επιμένουν σε αποφάσεις απαγόρευσης επικαλούμενα το αρθρο 28 του Ν1905 που κηρύττει την θρησκευτική ουδετερότητα του Κράτους και απαγορεύει την χρήση θρησκευτικών συμβόλων στα δημόσια κτίρια !!! 
   Το 2015 η Γαλλική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων κάνει σχετική ερώτηση στο Γαλλικό Υπουργέιο Εσωτερικών για αυτό το θέμα, αναφέροντας σχετικά και όλες τις δικαστικές αποφάσεις που έρχονται σε αντίθεση τόσο με το λαικό αίσθημα όσο και με την βούληση των εκλεγμένων τοπικών συμβουλίων.

Το 2016 το Γαλλικό Συμβούλιο της Επικρατείας, σε σχετική προσφυγή για στολισμό φάτνης, βγάζει απόφαση που απαγορεύει την χρήση θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσια κτίρια, προφασιζόμενο σχετική συνταγματική ρύθμιση για την θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους!!!
 Σχετική ανάλυση μπορεί να βρεί όποιος γνωρίζει Γαλλικά και στην σχετική αναφορά της wikipeedia:
https://fr.wikipedia.org/wiki/Statut_des_cr%C3%A8ches_de_No%C3%ABl_dans_l%27espace_public_en_France
   Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι οι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης τάζοντας στους λαούς << λαγούς με πετραχήλια>>, σε συνδιασμό με την απαξίωση και περιφρόνηση των ηθών, των εθίμων και των παραδόσεων, προσπαθούν να αποδυναμώσουν την κοινωνική συνοχή και να δημιουργήσουν κοινωνίες χωρίς εθνική και θρησκευτική ταυτότητα. 
   Αν περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για την θρησκευτική ουδετερότητα θα έχουμε πρόβλημα και με τις φάτνες και με τους στολισμούς και με τους σταυρούς και με το Πάσχα (περιφορές επιταφίων) και γενικά με ό,τι έχει σχέση με την Ορθόδοξη πίστη μας.!
   Και όμως τελικά ο Βορίδης έχει δίκιο!!!    

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣ/ΚΗΣ