LIFESTYLE

Ο Κάρολος έγινε 70 ετών και το γιορτάζει

Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δημοσιοποίησαν δύο οικογενειακές φωτογραφίες για τα γενέθλια του πρίγκιπα Καρόλου – Το απόγευμα θα παραστεί σε δεξίωση που καλεσμένοι θα είναι συνομήλικοί του
Έγινε 70 ετών και παραμένει διάδοχος του βρετανικού θρόνου από το 1952. Ο λόγος για τον πρίγκιπα Κάρολο, που σήμερα γιορτάζει τα γενέθλιά του.

Αν και το επίσημο δείπνο θα γίνει το βράδυ στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, το παλάτι έδωσε στη δημοσιότητα δύο επίσημες οικογενειακές φωτογραφίες. Σε αυτές βλέπουμε τον πρίγκιπα της Ουαλίας να κάθεται δίπλα στη σύζυγό του Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης, και να περιβάλλεται από τους γιους του πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι μετά των συζύγων τους, Κέιτ και Μέγκαν αντίστοιχα, καθώς και τα τρία εγγόνια στον κήπο της επίσημης κατοικίας του, στο Κλάρενς Χάουζ.

Πάντως, οι επίσημοι εορτασμοί θα ξεκινήσουν το απόγευμα. Ο πρίγκιπας Κάρολος θα παραστεί σε δεξίωση στην οποία οι καλεσμένοι θα είναι συνομήλικοί του, γεννημένοι όπως ο εορτάζων το 1948.

Το βράδυ, η βασίλισσα Ελισάβετ θα παραθέσει προς τιμήν του επίσημο δείπνο στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, στο οποίο έχουν προσκληθεί μέλη της βασιλικής οικογένειας και άνθρωποι που «έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην καριέρα του πρίγκιπα», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Press Association.

Έγραψε άρθρο για το περιβάλλον

O Κάρολος προσκλήθηκε επίσης να συμμετάσχει στη σύνταξη του εβδομαδιαίου βρετανικού περιοδικού «Country Life» αυτή την εβδομάδα. Στο άρθρο του γράφει για την ανάγκη της προστασίας του περιβάλλοντος, της αγροτικής ζωής, μιλά για τη μεγάλη του αγάπη στους κόκκινους σκίουρους, το πάθος του να μαγειρεύει αγριόγαλο, ενώ τονίζει πως φτιάχνει ο ίδιος μια εκδοχή του ελληνικού μουσακά αντικαθιστώντας με αγριόγαλο το αρνίσιο κρέας. Το πιάτο αυτό το ονομάζει "groussaka" (από τη λέξη grouse).

Πάντως, ο διάδοχος του βρετανικού χρόνου συχνά αναφέρεται στα θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί, όπως το περιβάλλον, η γεωργία και η αρχιτεκτονική, ενώ προειδοποιεί για τις επιπτώσεις της καταστροφής του περιβάλλοντος.

protothema.gr