ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας: Κύκνειο άσμα της κυβέρνησης ο προϋπολογισμός

Για το «κύκνειο άσμα της σημερινής διακυβέρνησης» κάνει λόγο ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή την κατάθεση του σχεδίου προϋπολογισμού στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα «σφραγίζει το τέλος ενός τετραετούς κύκλου της Ελληνικής οικονομικής ιστορίας που τον χαρακτηρίζει η αυταπάτη, η ανευθυνότητα, ο τυχοδιωκτισμός, η αναποτελεσματικότητα και οι ιδεοληψίες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Ενός κύκλου που κόστισε πανάκριβα στη χώρα και τους πολίτες της, ειδικά στα ασθενέστερα εισοδηματικά στρώματα. Ευτυχώς, αυτός ο κύκλος κλείνει».

Παράλληλα, αναφέρει πως «ο συνδυασμός ανικανότητας, αλαζονείας και θράσους έχει αποκόψει την Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα από την πραγματικότητα», τονίζοντας ότι «όπως αποτυπώνεται και στον Προϋπολογισμό, ότι το Πρόγραμμα απέτυχε, αφού η χώρα δεν μπορεί να βγει με ασφάλεια στις αγορές, οι οφειλές των πολιτών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία διογκώνονται, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα, οι επιστροφές φόρων προς ιδιώτες λιμνάζουν, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων περικόπτεται».

«Οι Έλληνες πολίτες, με την απόφασή τους στις προσεχείς εκλογές, θα ανοίξουν έναν νέο κύκλο ευθύνης, ρεαλισμού, σοβαρότητας και αποτελεσματικότητας. Και αυτόν τον κύκλο θα τον πορευθούν με τη Νέα Δημοκρατία», καταλήγει ο τομεάρχης της Ν.Δ.