ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι συζήτησαν στο Μαξίμου ο Γαβρόγλου με τον Πρωθυπουργό

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου προκειμένου να συζητήσει τον τρόπο που θα ολοκληρωθεί η συμφωνία των δεκαπέντε σημείων ανάμεσα στην Πολιτεία και την εκκλησία.

Ο υπουργός Παιδείας παρουσίασε ακόμα τις προτάσεις του σχετικά με το πώς θα κινηθεί  η κυβέρνηση στον διάλογο που θα γίνει ανάμεσα στις δυο πλευρές προκειμένου να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση.

Μιλώντας πάντως σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό στο Κόκκινο ο Κώστας Γαβρόγλου  είπε ότι «θα κάνω έναν κύκλο συζητήσεων, για να διευκρινιστούν ένα σύνολο ζητημάτων που ενδεχομένως δεν έχουν γίνει κατανοητά, αλλά και για να καταλάβουμε το βάθος και τον χαρακτήρα των αντιδράσεων».

Όπως τόνισε ο ίδιος, «μπλέκονται μία σειρά ζητημάτων, άλλα καλοπροαίρετα, άλλα κακοπροαίρετα, άλλα θέλουν να κομματικοποιήσουν την όλη υπόθεση. Δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε, αλλά να εξαντλήσουμε τον διάλογο και να πάρουμε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες. Πολύ άμεσα πρέπει να ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος των συζητήσεων, με τον αρχιεπίσκοπο, την Εκκλησία της Κρήτης, με τον οικουμενικό πατριάρχη, με διάφορους μητροπολίτες αν θέλουν. Θα διευκρινίσουμε, θα ακούσουμε και θα επανέλθουμε».

Ο υπουργός ανέφερε ακόμα ότι είναι ανοικτός σε κάθε είδους συνάντηση : «Όταν αρχίζεις έναν διάλογο, αυτός ποτέ δεν γίνεται από μηδενική βάση, αλλά πάντα με ένα πλαίσιο. Προσπαθείς λοιπόν με προσεγγίσεις και διαδοχικά βήματα να συγκεκριμενοποιήσεις το περιεχόμενο αυτού του πλαισίου. Αυτό ακολουθούμε … είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε με όσους έχουν να καταθέσουν σοβαρές προτάσεις».