ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βόμβα: Στη Βουλή δικογραφία για το C4I – Στοιχεία για μίζα σε πολιτικό της κυβέρνησης Σημίτη;

Το δρόμο για τη Βουλή παίρνει, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες η δικογραφία που αφορά στην ανάθεση του συστήματος ασφαλείας, C4I στην αμερικανική εταιρεία SAIC.

Ο ανακριτής Δημήτρης Ορφανίδης, που διερευνά την υπόθεση, διαβιβάζει τη δικογραφία στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες πολιτικού προσώπου, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ο ανακριτής φέρεται να «σκόνταψε» σε ευθύνες συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου, έπειτα από κατάθεση που έλαβε από μάρτυρα.

Κατά τις πληροφορίες, ο συγκεκριμένος μάρτυρας κατάθεσε για πολιτικό μέλος του ΚΥΣΕΑ, το 2003 δηλαδή της κυβέρνησης Σημίτη, και έδωσε στοιχεία για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος.

Να σημειωθεί πως το άλλο σκέλος της υπόθεσης του C4I, που αφορά στην παραλαβή του συστήματος εκδικάζεται από τον περασμένο Οκτώβριο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Στο εδώλιο κάθονται 18 πρόσωπα – ανάμεσά τους ο πρώην επικεφαλής της Siemens στην Ελλάδα Μιχ. Χριστοφοράκος ο οποίος έχει διαφύγει στη Γερμανία, καθώς και άλλα στελέχη της μητρικής αλλά και της θυγατρικής εταιρείας.