ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θλίψη στο τελευταίο αντίο στον Έλληνα συγγραφέα…

Θλίψη σκόρπισε τον καλλιτεχνικό κόσμο ο θάνατος του Γιώργου Σκούρτη. Ο συγγραφέας μετά από βαριά επιδείνωση της υγείας του άφησε την τελευταία του πνοή στην ηλικία των 78 ετών. Ο Γιώργος Σκούρτης είχε γράψει πολλά θεατρικά έργα, διηγήματα, νουβέλες, μυθιστορήματα, σενάρια, καθώς και στίχους τραγουδιών.

Σήμερα τελέστηκε η κηδεία του με πλήθος κόσμου με πλήθος κόσμου να δίνει το παρών για να τον αποχαιρετήσει. Η Άννα Φόνσου, η Λυδία Κονιόρδου, η Βαλέρια Χριστοδουλίδου, ο Νίκος Καλογερόπουλος, η Λίλη Ελευθερίου, ο Νίκος Φίλης, η Μαίρη Ραζή και ο Κώστας Γεωργουσόπουλος είπαν το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο συγγραφέα.

Ο Γιώργος Σκούρτης έχει  έναν γιο από τον γάμο του με την ποιήτρια και ηθοποιό Αγγελική Ελευθερίου, αδελφή του Μάνου Ελευθερίου.

Άννα Φόνσου

Νίκος Καλογερόπουλος

Μαίρη Ραζή

Βαλέρια Χριστοδουλίδου

Νίκος Φίλης

Λίλη Ελευθερίου

Γιώργος Κοτανίδης

Λυδία Κονιόρδου, Άννα Φόσνου

Ο Γιώργος Σκούρτης πρωτοεμφανίστηκε το 1970 στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν με το θεατρικό έργο «Οι νταντάδες», ένα έργο-σταθμό της σύγχρονης δραματουργίας μας. Ακολούθησαν: Οι μουσικοί, Οι εκτελεστές, Οι ηθοποιοί, Κομμάτια και θρύψαλα, Ο Καραγκιόζης παρά λίγο Βεζύρης, Απεργία, Το θρίλερ του έρωτα, η άπαιχτη ακόμα Ιστορική τριλογία (Η δίκη του Σωκράτη, Η κωμωδία του βασιλιά Ιουγούρθα, Υπόθεση Κ.Κ.), Εφιάλτες και πολλά άλλα, γραμμένα σε μια πρωτόφαντη για το ελληνικό ρεπερτόριο σκληρή και συνάμα αποκαλυπτική γλώσσα, με πολύ χιούμορ, προσωπικές και συλλογικές τραγωδίες.

Τα έργα αυτά, μαζί με τα πεζογραφήματά του (Mπάρμπα-Tζωρτζ, Αυτά κι άλλα πολλά, Ιστορίες με πολλά στρας, Το χειρόγραφο της Ρωξάνης, Το συμπόσιο της Σελήνης, Πήδημα Θανάτου, Ο Κίλερ, Αυτός ο μπάτσος), δημιούργησαν «τομή» στο ελληνικό θεατρικό και το λογοτεχνικό πεδίο, επηρεάζοντας τους νεότερους συγγραφείς, με το καινούργιο ήθος και ύφος γραφής.