ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Και όμως… Εχθρός του πέους το… τηγάνι!

Πάνω από ένα εκατοστό μπορεί να χάσει από το μήκος του πέους του ένας άνδρας, εξαιτίας της έκθεσης των γονιών του σε υψηλές συγκεντρώσεις χημικών που υπάρχουν συνήθως στα αντικολλητικά σκεύη!

Οσο απίστευτο κι αν ακούγεται, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι χημικές ουσίες PFC μπορεί να επηρεάσουν τις ανδρικές ορμόνες και να οδηγήσουν στη διαμόρφωση σεξουαλικών οργάνων που είναι «σημαντικά» πιο κοντά και πιο λεπτά.

Αυτή η επίδραση, μάλιστα, δεν παρατηρείται μόνο στη μήτρα. Τα PFC, όπως τονίζουν οι ερευνητές, μπορεί να έχουν τοξική επίδραση και στους εφήβους.

Τα χημικά αυτά, που υπάρχουν και στα αδιάβροχα ρούχα, περνάνε μέσα στην κυκλοφορία του αίματος και μειώνουν τα επίπεδα της τεστοστερόνης. Οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Πάντοβα στην Ιταλία, αφού μέτρησαν τα πέη 383 ανδρών με μέσο όρο ηλικίας τα 18 έτη, διαπίστωσαν ότι όσοι μεγάλωσαν σε περιοχή που ήταν μολυσμένη με PFC είχαν πέος 12,5 % πιο κοντό και 6,3% πιο λεπτό απ' ό,τι οι άνδρες που δεν έχουν εκτεθεί στις ουσίες αυτές.

Η πόλη της Πάντοβα, που βρίσκεται κοντά στη Βενετία, είναι μία από τις τέσσερις περιοχές στον κόσμο που είναι γνωστές για τα πολύ υψηλά επίπεδα μόλυνσης με PFC, το οποίο χρησιμοποιούνταν στις επενδύσεις Teflon μέχρι που καταργήθηκε, το 2013. Οι άλλες περιοχές είναι η Ντόρντρεχτ της Ολλανδίας, η Σαντόνγκ στην Κίνα και η δυτική Βιρτζίνια στις ΗΠΑ.