ΔΙΕΘΝΗ

Στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος για το φόνο της νεαρής Βρετανίδας – Παρών ο πατέρας της

Ο νεαρός άνδρας που κατηγορείται ότι σκότωσε την Grace Millane, τη Βρετανίδα backpacker της οποίας η σορός ανακαλύφθηκε εχθές, Κυριακή, στα περίχωρα του Ώκλαντ, μετά από πολυήμερη αναζήτηση των Αρχών, οδηγήθηκε σήμερα στο δικαστήριο.
Την πρώτη μέρα της δίκης, που πρόκειται να απασχολήσει εκτενώς τα διεθνή ΜΜΕ, ο 26χρονος φερόμενος ως δράστης, η ταυτότητα του οποίου προστατεύεται από τη νεοζηλανδέζικη νομοθεσία, κάθισε επί μιάμιση ώρα αμίλητος ακούγοντας το κατηγορητήριο. 
Σε απόσταση αναπνοής καθόταν ο πατέρας της άτυχης κοπέλας, ο Βρετανός εκατομμυριούχος David Millane, ο οποίος μετέβη πριν λίγες μέρες στη Νέα Ζηλανδία προκειμένου να συμβάλλει στις αγωνιώδεις προσπάθειες για τον εντοπισμό της κόρης του. 
Κατά την είσοδο του κατηγορουμένου στο δικαστήριο, ένας από τους πολίτες που είχαν έρθει για να παρακολουθήσουν τη δίκη άρχισε να εξαπολύει βρισιές εναντίον του, αποκαλώντας τον κάθαρμα και δολοφόνο. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, το ξέσπασμα αυτό είναι αντιπροσωπευτικό του κοινού αισθήματος οργής το οποίο έχει προκαλέσει το συγκεκριμένο έγκλημα στην κοινωνία της Νέας Ζηλανδίας. 
Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου το γεγονός ότι η ίδια η πρωθυπουργός της χώρας ζήτησε επίσημα συγγνώμη από τον πατέρα του 22χρονου κοριτσιού, για αυτό που συνέβη στο παιδί του κατά τις διακοπές του στο Ώκλαντ.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, η κοπέλα βρισκόταν μαζί με τον συλληφθέντα στο λόμπι του ξενοδοχείου της, CityLife Hotel γύρω στις 22.00 το βράδυ. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που εθεάθη ζωντανή. 
Μυστήριο καλύπτει μέχρι στιγμής το πώς γνωρίστηκαν οι δύο νέοι, οι οποίοι φέρονται να διέμεναν στο ίδιο ξενοδοχείο τις περασμένες εβδομάδες, όπως και το κίνητρο της δολοφονίας.
Την πρώτη μέρα της πολύκροτης δίκης, ο ελληνικής καταγωγής δικαστής Ευάγγελος Θωμάς, απευθύνθηκε στα μέλη της οικογένειας του θύματος, και εξέφρασε την ευχή η παρέμβαση της δικαιοσύνης να είναι γρήγορη, αποτελεσματική και να τους προσφέρει γαλήνη.