GOOGLE NEWS

Συγκλονιστική μαρτυρία του Γιώργου Κύρτσου! «Έτρεχα να σωθώ!»

Τη δική του συγκλονιστική μαρτυρία έδωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος καθώς βρισκόταν στη χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης του Στρασβούργου κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης.

«Κατά τις 8 το βράδυ έγινε το συμβάν. Περπατούσα είχα ραντεβού με άλλους ευρωβουλευτές και συνεργάτες να φάμε σε ένα εστιατόριο κοντά στην κεντρική πλατεία, εκεί που είναι το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο, και ξαφνικά άκουσα τους πυροβολισμούς. Ήμουν σε απόσταση 50-80 μέτρων, ο κόσμος άρχισε να τρέχει, μπήκαμε στα στενά και μετά ακούσαμε μία δεύτερη ριπή, ίσως να υπήρξε και τρίτη, η οποία ήταν από άλλο μέρος που σημαίνει ότι αυτός μετακινείτο και πυροβολούσε όποιον έβλεπε» είπε μιλώντας στον Realfm.

«Τρέξαμε καμιά 300 μέτρα, έφτασα στην περίμετρο σε μία γέφυρα του ποταμού οπού εκεί ήταν αστυνομικοί που έκαναν έλεγχο σε αυτούς που έμπαιναν κυρίως και εκεί μας είπαν ότι είτε μπορείτε να φύγετε, να βγείτε δηλαδή από την περίμετρο του κέντρου, είτε να μπείτε σε ένα εστιατόριο ή όπου θέλετε και να παραμείνετε εγκλωβισμένοι τις επόμενες ώρες για να δούμε τι θα γίνει. Εγώ προτίμησα να φύγω» σημείωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

«Είναι φοβερό, εγώ κοιτούσα το δέντρο και σκεφτόμουν τι ωραία που είναι η ατμόσφαιρα και ξαφνικά έτρεχα με εκατοντάδες άλλους για να σωθώ» είπε χαρακτηριστικά.