ΔΙΕΘΝΗ

Άνετος και ωραίος κόβει βόλτες στη Βουδαπέστη ο… φυγάς Γκρούεφσκι! (βίντεο)

Βίντεο και φωτογραφίες με τον πρώην πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, να κυκλοφορεί… άνετος και ωραίος στην Βουδαπέστη, είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σε βίντεο που παρουσίασε η ουγγρική ιστοσελίδα 24.hu, ο Γκρούεφσκι γευματίζει σε γνωστό εστιατόριο της Βουδαπέστης με άλλα δύο άτομα. Μετά το γεύμα, βγαίνει από το εστιατόριο και  μπαίνει σε αυτοκίνητο που τον περιμένει απ΄έξω, με οδηγό.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο IBNA, ο δημοσιογράφος προσπαθεί να θέσει στον Γκρούεφσκι κάποιες ερωτήσεις, αλλά δεν λαμβάνει απάντηση, καθώς αυτός μπαίνει βιαστικά στο αυτοκίνητο.

«Πώς φτάσατε στην Ουγγαρία, κ. Γκρούεφσκι; Ποιος σας βοήθησε να διαφύγετε;» ρωτά ο δημοσιογράφος, αλλά δεν λαμβάνει απαντήσεις.

Χθες, άλλη μια φωτογραφία του Γκρούεφσκι εμφανίστηκε, την ώρα που αυτός περπατά αμέριμνος στο κέντρο της Βουδαπέστης. Τη φωτογραφία τράβηξε και ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Daniel Nolan, ανταποκριτής του Guardian στην ουγγρική πρωτεύουσα.

Υπενθυμίζεται πως ο Γκρούεφσκι διέφυγε πριν από ένα μήνα από την ΠΓΔΜ για να μην εκτίσει ποινή φυλάκισης δύο ετών που του επέβαλε δικαστήριο στα Σκόπια.