ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το σκληρό σχόλιο Αλαβάνου για τον… Ιούδα Τσίπρα!

Ξιφούλκησε άλλη μία φορά ο Αλέκος Αλαβάνος εναντίον του άλλοτε «προστατευομένου» του και νυν πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Και ο Ιησούς έπεσε έξω με την επιλογή του Ιούδα, ήταν πλήρης αποτυχία» είπε, αναφερόμενος στη διαδοχή του από τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς ήταν εκείνος που του έδωσε τα «κλειδιά» της Κουμουνδούρου.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι οδήγησε την Αριστερά σε ηθική απαξίωση, αφήνοντας αιχμές για τον ρόλο του ξένου παράγοντα. «Πιστεύω ότι είναι υπεύθυνος προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας και όλη η παρέα, Δραγασάκηδες, Φλαμπουράρηδες.

Εχουν κάνει έναν θίασο, του οποίου το παίξιμο το σκηνοθετεί ο εξωτερικός παράγοντας» είπε, προσθέτοντας: «Αυτή την προδοσία της Αριστεράς και της κοινωνίας δεν την έχει κάνει ούτε ο χειρότερος αντίπαλός μας με τόσο μεγάλη επιτυχία».

Μιλώντας ειδικά για το δημοψήφισμα του 2015, έκανε λόγο για ένα από τα χειρότερα πολιτικά πραξικοπήματα στη νεότερη Ιστορία και χαρακτήρισε προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα «πραξικοπηματία πολιτικό».

Αναφερόμενος στην παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας, αναρωτήθηκε ποια άλλη κυβέρνηση το έκανε στο παρελθόν. «Μια κυβέρνηση Μεταξά; Μια κυβέρνηση Βενιζέλου; Μόνο η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου και γι' αυτό λέω ότι αυτοτοποθετήθηκε πιο δεξιά και από τη Νέα Δημοκρατία».