ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«’Εχω εμπιστοσύνη σε Τσίπρα και Καμμένο» δήλωσε ο Ζάεφ

Την εκτίμησή του ότι η συνταγματική αναθεώρηση θα περάσει από τη βουλή της ΠΓΔΜ εξέφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, εκφράζοντας παράλληλα, την εμπιστοσύνη του στον Έλληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στον κυβερνητικό εταίρο του, Πάνο Καμμένο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ, ο κ. Ζάεφ σημείωσε ότι «έχω εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στην ελληνική κυβέρνηση και στον ελληνικό λαό, συμπεριλαμβανομένης και της αντιπολίτευσης αλλά και του κ. Καμμένου, ο οποίος είναι μέλος της κυβέρνησης».
Σε συζήτησή του με δημοσιογράφους ο Ζάεφ τόνισε ότι «είμαι πεπεισμένος ότι η εμπιστοσύνη που έχω στον Αλέξη Τσίπρα θα πιστοποιηθεί και στο ελληνικό Κοινοβούλιο, όπως και εγώ με τη σειρά μου προσπαθώ να πιστοποιήσω την εμπιστοσύνη που έχει ο Αλέξης Τσίπρας σε μένα και στην κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, ώστε να δώσει το Κοινοβούλιο "πράσινο φως" στη συμφωνία».
 
Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το κοινοβούλιο θα επιτύχει, «αλλά αυτό που μπορούμε θα το κάνουμε, και πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε για να ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαδικασία έως τα μέσα του Ιανουαρίου».
 
Πηγή: MIA