ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ύμνοι Βέμπερ σε Μητσοτάκη

Αμέριστη στήριξη και εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη παρέσχε από το βήμα του 12ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Οι επόμενες εθνικές εκλογές στην Ελλάδα σηματοδοτούν ένα νέο ξεκίνημα», είπε ο Γερμανός πολιτικός ο οποίος αφού αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον κ. Μητσοτάκη, τον αποκαλούσε συνεχώς «Κυριάκο», πρόσθεσε: «Γνωρίζω το πρόγραμμα της Ν.Δ. και πιστεύω σε αυτό. Ένα πράγμα μπορώ να σας πω με βεβαιότητα». 

«Η φωνή του Κυριάκου στην Ευρώπη είναι ισχυρή. Έχει κερδίσει τον σεβασμό και τον θαυμασμό των ηγετών σε ολόκληρη την ένωσή μας και όλοι γνωρίζουν ότι όταν μιλάει ο Κυριάκος, στο μυαλό του έχει το καλό του ελληνικού λαού», είπε απαντώντας εμμέσως στις διαρροές του Μαξίμου που ήθελαν Ευρωπαίους αξιωματούχους να είναι δυσαρεστημένοι με την κριτική του προέδρου της ΝΔ κατά του Αλέξη Τσίπρα ότι «αντάλλαξε την Συμφωνία των Πρεσπών με τη μη περικοπή των συντάξεων». 
«Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η Νέα Δημοκρατία όχι απλά θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές -και η νίκη θα είναι μεγάλη- αλλά πάνω από όλα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ένας εξαιρετικός πρωθυπουργός», συνέχισε ο κ. Βέμπερ, ο οποίος χειροκροτήθηκε θερμά από τους γαλάζιους συνέδρους.