GOOGLE NEWS

Η στιγμή της έκρηξης στον ΣΚΑΙ! Βίντεο-ντοκουμέντο!

Ο συναγερμός σήμανε στις 01.45 όταν άγνωστος  τηλεφώνησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και την  ιστοσελίδα zougla.gr προειδοποιώντας πως θα ενεργοποιηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στον ΣΚΑΪ, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, δίνοντας περιθώριο 45 λεπτών.

Μάλιστα ο άγνωστος, ο οποίος δεν τηλεφώνησε με απόκρυψη, ανέφερε πως δεν ήταν φάρσα και άμεσα στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Αστυνομίας και εκκενώθηκε το κτίριο στο οποίο βρίσκονται τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού.

Η βόμβα εξερράγη στις 02:30 και ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε μέχρι την περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης!

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός βρισκόταν μέσα σε ένα μαύρο σακίδιο κρεμασμένο στα κιγκλιδώματα του δρόμου και αποτελούταν από περισσότερα από 5 κιλά εκρηκτικής ύλης.

Οι ζημιές που προκάλεσε είναι πολύ μεγάλες.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, συνοδευόμενη από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ στο Νέο Φάληρο, προκειμένου να ενημερωθούν για το περιστατικό.

«Η έκρηξη στον ΣΚΑΪ τραυματίζει τη δημοκρατία. Ευτυχώς υπήρξαν μόνο υλικές ζημίες και αυτό μας καθησυχάζει, αυτό αποφεύχθηκε χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της αστυνομίας. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι η δημοκρατία πρέπει να θωρακίζεται. Αυτό να το σκεφτούν όσοι αφήνουν δρόμους για τρομοκρατία ή φασισμό», ανέφερε στις δηλώσεις της η υπουργός.