ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης για δαπάνες στο προσφυγικό χωρίς διαφάνεια

«Αυτό που δεν καταφέρατε, παρότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος των μνημονίων, είναι να βγάλετε την Ελλάδα από την κρίση» τόνισε ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής και βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού στη Βουλή.  

«Ο λόγος που μπήκαμε στα μνημόνια ήταν για να δανειστούμε από τις διεθνείς αγορές με ανταγωνιστικά επιτόκια. Κάτι που δεν μπορείτε κάνετε εσείς σήμερα.

Και αυτή είναι η μεγαλύτερη αποτυχία όλου του προγράμματος σας. Εφαρμόσατε μια πολιτική που δημιούργησε καινούργιες τρύπες και χρέη αλλά δεν καταφέρατε τον στόχο, που ήταν να έχει πρόσβαση η χώρα μας στις διεθνείς αγορές»,υπογράμμισε ο κ. Βαρβιτσιώτης και πρόσθεσε:  

«Αυτός θα είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός της σημερινής κυβέρνησης και οι Έλληνες θα δώσουν την ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματικά να ανατάξει τη χώρα».  

Ο κ. Βαρβιτσιώτης άσκησε έντονη κριτική σχετικά με τη διαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έφερε σήμερα μια τροπολογία με την οποία «δικαιολογεί οποιαδήποτε δαπάνη έχει γίνει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τηρήσει κανέναν κανόνα διαφάνειας».   Παράλληλα αμφισβήτησε τα όσα υποστήριξε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης περί ισχυρής Ελλάδας και μεγάλα έργα, αντιτείνοντας ότι, τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και παρά το γεγονός ότι έχουν υπογραφεί οι σχετικές συμβάσεις, δεν κατάφερε να προχωρήσει λόγω αγκυλώσεων και ιδεοληψιών, το έργο στο Ελληνικό. Άσκησε δε κριτική για τις δημόσιες συγκοινωνίες σημειώνοντας

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη έκφανση ανικανότητας της κοινωνικής σας πολιτικής, από την αποτυχία σας στις δημόσιες συγκοινωνίες».    

Σχετικά με τον διεθνή ρόλο της χώρας, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αν η Ελλάδα είναι ισχυρή, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, πως δεν κατάφερε να ανακτήσει το διεθνές κύρος της ή τη χρηματοπιστωτική της ικανότητα; Πως κατάφερε να της μιλούν με σεβασμό οι εταίροι της όταν απειλούνται από τον Αλβανό πρωθυπουργό οι περιουσίες των ελλήνων στη Χειμάρρα;».  

«Όλοι περιμένουν τη συμφωνία με την αλβανική πλευρά για την οποία ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μιλούσε για βελτίωση των σχέσεων μας, αλλά αντίθετα είδαμε την αλβανική αστυνομία να δρα με απαράδεκτο τρόπο και όταν εμείς ζητήσαμε ενός λεπτού σιγής για τον συμπολίτη μας, μας κατηγορήσατε ως φασίστες. Δεν ακούω λοιπόν καμία ισχυρή φωνή για τους Έλληνες στην Αλβανία που χάνουν με απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό τρόπο τις περιουσίες τους» κατέληξε.  

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ