ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν είναι όμηρος κανενός

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα βήμα, που ενισχύει τη σταθερότητα, την οικονομία και το γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μιλώντας δε, για την εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του κυβερνώντος κόμματος επισημαίνει, ότι «θα είναι ένα ακόμη βήμα για τη διαμόρφωση ενός ευρύτερου προοδευτικού πόλου, για να διασφαλίσουμε μια ακόμη τετραετία με όρους προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας». Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη συνέντευξή του λέει για την κυβέρνηση ότι «δεν είναι όμηρος κανενός» και καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, αντί να κάνει εκ του ασφαλούς «μαγκιές», να χρησιμοποιήσει το «όπλο» της πρότασης δυσπιστίας.

Επίσης, υπενθυμίζει στον κ. Μητσοτάκη «να δει τι γίνεται στην Ευρώπη, όπου υπάρχουν 12 κράτη-μέλη με κυβερνήσεις μειοψηφίας ή ανοχής». Ο κ. Παπαδημούλης τονίζει, ότι οι ευρωεκλογές δεν είναι «εκλογές δεύτερης κατηγορίας» και κατηγορεί τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφερντ Βέμπερ, ότι «έχει τόση σχέση με το Γιούγκερ, όση έχει "ο φάντης με το ρετσινόλαδο"».

Ο κ. Παπαδημούλης, ο οποίος ήταν στη Λευκωσία και πήρε μέρος στις «Ημέρες Μελέτης» της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας της Ενωτικής Ευρωπαϊκής Αριστεράς/ Βόρειας Πράσινης Αριστεράς (ΕΕΑ/ΒΠΑ), αναφέρει σχετικά με το Κυπριακό, ότι στόχος είναι να καμφθεί η αδιαλλαξία της Άγκυρας. Επίσης να ξαναρχίσει η διαδικασία για λύση από εκεί που έμεινε στο Κράν Μοντανά.