ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Μαθήματα για…γοργόνες στο Ελσίνκι

Σε μια πισίνα στο Έσπο, κοντά στο Ελσίνκι την πρωτεύουσα της Φινλανδίας, η Μάιγια Μοτόνεν διδάσκει σε ενήλικες να κολυμπούν σαν γοργόνες, σε ένα μάθημα που συνδυάζει τη φαντασία με την καλή φυσική κατάσταση.

Από τον Αύγουστο, πάνω από 200 γυναίκες και άνδρες έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα της Μοτόνεν, μιας πρώην νηπιαγωγού που είναι η πρώτη στη Φινλανδία επαγγελματίας εκπαιδεύτρια για…γοργόνες.

«Είναι ένα παιδικό όνειρο που γίνεται πραγματικότητα», δήλωσε η 28χρονη στο Reuters. «Όταν ήμουν παιδί, πάντα ήθελα να γίνω γοργόνα ή δελφίνι. Αλλά νομίζω ότι είναι ευκολότερο να γίνει κανείς γοργόνα καθώς είναι κατά το ήμισυ άνθρωπος».

Όσοι φιλοδοξούν να γίνουν γοργόνες και τρίτωνες φορούν «ουρές» που συνδυάζουν ένα μονοπέδιλο με ύφασμα από τη μέση και κάτω.

«Είναι μαγικό», δήλωσε ο 29χρονος Μάρκους Παρβιάινεν, που εργάζεται στον κατασκευαστικό κλάδο, ενώ περιγράφει τα συναισθήματα που νιώθει όταν βουτά στο νερό φορώντας την πράσινη ουρά που αγόρασε στο διαδίκτυο έναντι 170 ευρώ. Ο Παρβιάινεν δήλωσε ότι το νέο του χόμπι είναι ένας καλό τρόπος για να διατηρεί τη φυσική του κατάσταση, αν και παραδέχθηκε ότι προκάλεσε εντύπωση σε κάποιους συναδέλφους του. «Ο κόσμος πιστεύει, ή μάλλον κυρίως οι άνδρες, ότι αυτό είναι μόνο για κορίτσια ή γυναίκες. Αλλά εγώ διαφωνώ, είναι για όλους… αρκεί να αγαπάς το κολύμπι», πρόσθεσε.

Η Μοτόνεν, η οποία φορά μια ουρά σε έντονο ροζ χρώμα, διδάσκει τους μαθητές της πώς να κινούν σε κυματισμό όλο τους το κορμί, από το κεφάλι έως τα δάχτυλα, «σαν ένα φίδι» όπως το περιγράφει η ίδια, και στη συνέχεια να κάνουν μια κίνηση σαν το δελφίνι με το μονοπέδιλο για να κινηθούν.

Οι περισσότεροι έμπειροι μαθητές, όπως ο Παρβιάινεν, κάνουν κόλπα όταν χτυπούν την ουρά τους στην επιφάνεια ενώ κρατούν το κεφάλι τους κάτω από το νερό.

«Μόλις το δοκίμασα, κόλλησα. Ένιωσα πραγματικά πανίσχυρη στο νερό», δήλωσε η Ανίκα Ιχάτσου, που οδηγεί 40 λεπτά σε παγωμένους δρόμους προκειμένου να παρακολουθήσει το μάθημα.

Παρόλο που λίγοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν μια βουτιά κατά τη διάρκεια του παγωμένου φινλανδικού χειμώνα, η εκπαιδεύτρια Μοτόνεν δήλωσε ότι οι περίπου 180.000 λίμνες της χώρας είναι καλύτερες για εξάσκηση το καλοκαίρι, αντί για τις παραλίες με θαλασσινό νερό που θα έχουν ως αποτέλεσμα να επιπλέουν οι ουρές. «Έχουμε πολλές λίμνες άρα είναι εύκολο το καλοκαίρι» δήλωσε.

 

newmoney.gr