LIFESTYLE

Η αποκάλυψη για το επικό… τραγούδι της Eurovision από τους Απαράδεκτους – Ποιος το είχε γράψει;

Το τραγούδι της σειράς «Απαράδεκτοι» για την Eurovision αποτελεί μια από τις απολαυστικότερες στιγμές της ελληνικής τηλεόρασης. 

Οι ηθοποιοί με τρελό κέφι τραγουδούν: «Ωπα, είπα κράτσα-κρούτσα, ζήτω οι ομάδες, ώπα είπα, κράτσες-κρούτσες και στον 21ο αιώνα, κάποτε μια χάι ομάδα έχτισε τον Παρθενώνα» και κάνουν και όλους εμάς ακόμη και σήμερα να το θυμόμαστε.

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος, ο οποίος υποδύθηκε και τον μαέστρο του συγκροτήματος, αποκάλυψε αυτό ήταν το πρώτο του συνθετικό κομμάτι, ενώ είχε κάνει και την ενορχήστρωση.

«Τότε ήμασταν με τη Δήμητρα ζευγάρι, έχει ειπωθεί χίλιες φορές και αυτό πρέπει να το ξεμπλοκάρουμε σε κάποια φάση. Η Δήμητρα είναι ένας άνθρωπος που με πήγε πάρα πολύ μπροστά στη ζωή μου, ένας υπέροχος άνθρωπος. Την ηλικία που έχει δε με αφορά να την πούμε, αλλά είναι ένα παιδί η Δήμητρα. Δεν είναι ηθοποιός, ούτε σεναριογράφος είναι μια ποιήτρια και όσον αφορά τη «θεία» είναι ένας άνθρωπος που το κορμάκι της είναι 20 χρονών. Όταν βοηθούσα τη Δήμητρα στα σενάρια και λέγαμε ποιος να κάνει τον μαέστρο – είχαμε μια άτυπη συμφωνία ότι δε θέλαμε να μπλέξουμε τα προσωπικά μας με τα επαγγελματικά μας  και την τηρήσαμε – και σε κάποια φάση λέει ο Βλάσσης ο συγχωρεμένος «Έλα μωρέ, δεν κάνει ο Γιωργάρας τον μαέστρο;» και κάπως έτσι έγινε. Εν τω μεταξύ είχα βρει μια κιθάρα εγώ στο δρόμο. Πήγαινα ωδείο τότε, ξεκίνησα από βιολοντσέλο, πήγα στη Θεσσαλονίκη έκανα τρομπέτα, αρμονία πιάνο. Και βρίσκω μια κιθάρα και κράτσα κρούτσα και κατά καιρούς έβγαζα μελωδίες και μου λέει δεν γράφεις και το κομμάτι; Και ήταν το πρώτο μου συνθετικό κομμάτι και είχα κάνει και την ενορχήστρωση», ανέφερε ο Γιώργος Γιαννόπουλος.