ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εξαιρετικά επικίνδυνο το παραλήρημα Κασιδιάρη»

«Άκρως διχαστικό, ανιστόρητο κι εξαιρετικά επικίνδυνο για τις διεθνείς σχέσεις της χώρας» χαρακτήρισε το νέο παραλήρημα του Ηλία Κασιδιάρη ο Νίκος Βούτσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της Βουλής πήρε τον λόγο αμέσως μετά τον χρυσαυγίτη βουλευτή και μίλησε για «ανοιχτή πρόκληση» όσον αφορά την προτροπή του Ηλ. Κασιδιάρη για στρατιωτική παρέμβαση της Ελλάδας για διάλυση της Βόρειας Μακεδονίας.

Μάλιστα, ο Ν. Βούτσης σχολίασε την διαφορά στον τόνο μεταξύ της παρέμβασης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου όπου «κρατιούνται κάποια προσχήματα» και της τοποθέτησης του Ηλ. Κασιδιάρη όπου εκφέρεται το «100% της άποψης».

Πέρα από τις συνηθισμένες για τοποθετήσεις χρυσαυγίτη βουλευτή αναφορές σε «προδότες», ο Ηλ. Κασιδιάρης υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει εκμεταλλευτεί την πρόκληση ενός εμφυλίου πολέμου στην Βόρεια Μακεδονία μεταξύ των Σλαβικών κι Αλβανικών κοινοτήτων και στην συνέχεια να παρέμβει ως «ειρηνευτική» δύναμη και να προσαρτήσει εδάφη της γειτονικής χώρας.

Μάλιστα, ο Ηλ. Κασιδιάρης αναφέρθηκε και στην απόρριψη από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη της πρότασης του Σλόμποταν Μιλόσεβιτς για διαμελισμό της Βόρειας Μακεδονίας μεταξύ της Σερβίας και της Ελλάδας.

Μετά την παρέμβαση του Ν. Βούτση, ο Ηλ. Κασιδιάρης επιχείρησε να ανασκευάσει ισχυριζόμενος ότι δεν είναι «πολεμοχαρής» κι ότι μίλησε για «ειρηνευτική» παρέμβαση.