ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φήμες στη Βουλή ότι έρχεται η Συμφωνία των Πρεσπών ακόμα και την Παρασκευή

Ραγδαίες προβλέπονται οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες σε ό,τι αφορά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς στους διαδρόμους της Βουλής συζητείται έντονα πως θα έρθει στην Ολομέλεια είτε μεθαύριο Παρασκευή, είτε την ερχόμενη Τρίτη.

Τροφοδότης της φημολογίας η εκτίμηση-πληροφορία (;) που φέρεται να είπε σε πηγαδάκι βουλευτών ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, πως η ρηματική διακοίνωση θα φτάσει σήμερα αργά το βράδυ στο υπουργείο.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές το σενάριο να εισέλθει η Συμφωνία των Πρεσπών στην αρμόδια Επιτροπή την Πέμπτη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ώστε να ψηφιστεί στην Ολομέλεια την Παρασκευή θεωρείται δύσκολο καθώς υπάρχουν γραφειοκρατικές διαδικασίες. Ωστόσο η φημολογία για συζήτηση και ψηφοφορία εξπρές της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή είναι ιδιαίτερα έντονη.

Η "ουρά" της φημολογίας είναι πως η κυβέρνηση αφού λάβει -όπως όλα δείχνουν και με τον Σπ. Δανέλλη- την 151η ψήφο εμπιστοσύνης, θα επισπεύσει τη διαδικασία προκειμένου αφενός να κλείσει γρήγορα το "αγκάθι" των κοινοβουλευτικών διαδικασιών και αφετέρου να προλάβει το συλλαλητήριο της Κυριακής για το "μακεδονικό".