ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλάκωσαν η… Μαύρη Οχιά και ο… Εδουάρδος Β’ στην ελληνική βουλή!

Με την κωμική σειρά… Μαύρη Οχιά (Black Adder), με πρωταγωνιστή τον Ρόουαν Άτκινσον που έπαιζε τον γλοιώδη ομώνυμο χαρακτήρα, παρομοίασε τη ΝΔ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ ο Νίκος Δένδιας αντεπιτέθηκε παρομοιάζοντας την κυβέρνηση με τον βασιλιά της Αγγλίας Εδουάρδο Β’!

«Μόνο που δεν έχουμε πέσει… και η στρατηγική καταστροφολογίας (της ΝΔ) δεν έχει πάει μπροστά… Τέτοια στρατηγική επιτυχημένη έχουμε να δούμε, να θυμίσω τη Μαύρη Οχιά -βρετανική σειρά – από τότε που ο Μαλλιαρός παρήγγειλε 80.000 πολεμικά κράνη με το κέρατο από τη μέσα μεριά του κράνους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Απαντώντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σχολίασε ότι ο κ. Τσακαλώτος «σήμερα έκανε χρήση μας παρωδίας του Ρόουαν Άτκινσον μη αντιλαμβανόμενος ότι μετέχει ο ίδιος και είναι ήρωας μιας παρωδίας που είναι αυτή η κυβέρνηση».

«Μιας και σας αρέσουν τα αγγλικά – μου θυμίζετε τον πρίγκιπα της Ουαλίας, μετέπειτα Εδουάρδο Β’, που με μεγάλα φλάμπουρα και υποσχέσεις ανέλαβε να υποτάξει τη Σκοτία και βρήκε το βασιλιά της Σκοτίας στο Μπέργουικ και γύρισε δαρμένος και κλαμένος πίσω! Αυτό σας περιμένει στις εκλογές και τίποτε άλλο…» πρόσθεσε καυστικά ο κ. Δένδιας.