ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα «ηχηρή» παρέμβαση Κοτζιά για την Συμφωνία των Πρεσπών

Υπεραμύνθηκε ο τέως υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, της Συμφωνίας των Πρεσπών, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, όπου συζητείται η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα.
«Η Συμφωνία των Πρεσπών αναβαθμίζει τη χώρα μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι», υποστήριξε ο κ. Κοτζιάς και πρόσθεσε: «Ακούω κατηγορίες ότι η γειτονική χώρα θα φτάσει μέχρι το Αιγαίο. Η πραγματικότητα είναι ότι η Βόρεια Μακεδονία έχει μόλις το 1% της στρατιωτικής ισχύος μας και το ΑΕΠ της είναι μόλις το 6% του δικού μας».

Ο ίδιος κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι θέλει να εκφοβίσει τον κόσμο ότι «η συμφωνία θα φέρει όλα τα στραβά και τα παράλογα».

«Τελειώσαμε με τον αλυτρωτισμό. Δεν τίθεται ζήτημα μειονότητας. Χωρίς σύμβολα εις βάρος μας και εδαφικές διεκδικήσεις», επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρώην επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών αναβαθμίζει τη χώρα μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Δεν υπάρχει πρόβλημα ιθαγένειας νομικά. Η γλώσσα είχε δοθεί πριν από 40 χρόνια και δεν αλλάζει αυτό σύμφωνα με τα όσα τονίζει ο ΟΗΕ. Πλέον οι γείτονές μας γίνονται φίλοι μας», ανέφερε ο Νίκος Κοτζιάς.

«Δέχεστε το Διεθνές δίκαιο ή παριστάνετε τους τουρκολάγνους;», διερωτήθηκε απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση.

«Δεν θα μου μιλάει εμένα η ελληνική ακροδεξιά περί προδοσίας», ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο Νίκος Κοτζιάς.