ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ανάκληση 251 Mercedes στην Ελλάδα

Την ανάκληση 251 Mercedes-Benz A-Class, B-Class, C-Class, E-Class, S-Class, G-Class, CLA, GLA, SLC, SL, GLC, CLS και AMG GT, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.

Στα εμπλεκόμενα οχήματα, παραγωγής ετών 2017 – 2018. διαπιστώθηκε ότι το λογισμικό της μονάδας επικοινωνίας για το σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης (e-Call) δεν πληροί τις προδιαγραφές. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ενδέχεται να μην δημιουργηθεί, αυτόματα είτε μέσω του πλήκτρου SOS, φωνητική σύνδεση με το κέντρο κλήσεων έκτακτης ανάγκης της Mercedes-Benz. Επιπρόσθετα, η μετάδοση στοιχείων του οχήματος στο κέντρο κλήσης δεν θα είναι δυνατή.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το ανωτέρω θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, για την επικείμενη ενημέρωση του λογισμικού της μονάδας επικοινωνίας για το σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης, η οποία θα διεξαχθεί διαμέσου της σύνδεσης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας του οχήματος. ∆εν είναι αναγκαία η επίσκεψη σε Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz και δεν θα υπάρξει καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης MERCEDES-BENZ στα τηλέφωνα 00800 97777777 ή 0030 2112111597.

autoblog.gr