MEDIA

Κρέτσος: Οι καναλάρχες έχουν ήδη αρχίσει και πληρώνουν

Για την τροπολογία για μετάθεση του χρόνου καταβολής των δόσεων του τιμήματος κάθε τηλεοπτικής άδειας, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος Κρέτσος δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ότι οι καναλάρχες έχουν αρχίσει ήδη και πληρώνουν.

Παράλληλα, μίλησε για υποκρισία των προηγούμενων κυβερνήσεων καθώς δεν εφάρμοσαν ποτέ τον ειδικό φόρο διαφήμισης. Σε σχέση με την προκήρυξη από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) για τις δύο εναπομείνασες τηλεοπτικές άδειες, γενικού περιεχομένου, ο υφυπουργός επισήμανε ότι «προς το τέλος Μαΐου -λογικά- και βάση χρονοδιαγράμματος, θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και βάσει ΕΣΡ».

Ακόμη, ο Λ. Κρέτσος μίλησε για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την δυναμική παρουσία της χώρας στη βιομηχανία του κινηματογράφου, τονίζοντας ότι μέσα στο 2019 η Ελλάδα θα φιλοξενήσει μεγάλες παραγωγές.

Η χώρα έχει φύγει από τα μνημόνια και ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, πρόσθεσε για την έξοδο της χώρας στις αγορές. Ο Λ. Κρέτσος εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενοχλείται σε ο,τιδήποτε καλό συμβαίνει στη χώρα.