ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα συνάντηση Κυβέρνησης-τραπεζιτών στο Μαξίμου για τον νέο νόμο Κατσέλη

Νέα συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αυτή την ώρα η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι των τραπεζών, με τον χρόνο να πιέζει για την υποβολή του τελικού σχεδίου που θα αντικαταστήσει τον νόμο Κατσέλη. Ένα σχέδιο το οποίο αναμένεται να υποβληθεί στους θεσμούς μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, στη συνάντηση παρευρίσκονται οι υπουργοί Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου καθώς και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος έχει αναλάβει το ζήτημα των τραπεζών από την πλευρά της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται πως στη συνάντηση της προηγούμενης Δευτέρας, στο Μέγαρο Μαξίμου, οι δύο πλευρές φάνηκε να βρίσκονται πλέον κοντά σε κοινή γραμμή, χωρίς ωστόσο να καταλήξουν σε κάποια τελική συμφωνία. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο νέος νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας θα βασιστεί στο ύψος του συνολικού δανεισμού του οφειλέτη και την αντικειμενική αξία της πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να οριστικοποιείται το ανώτατο όριο προστασίας της α’ κατοικίας στα 250.000 ευρώ (εμπορική αξία) για τους τρίτεκνους, με το κατώτατο να τοποθετείται κοντά στις 150.000 ευρώ.