ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η πρώτη δημοσκόπηση για τον Δήμο Αθηναίων – Η διψήφια διαφορά και η μάχη στην τρίτη θέση!

Ξεκάθαρο προβάδισμα στην κούρσα για το δημαρχιακό αξίωμα της Αθήνας του Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος συσπειρώνει σε υψηλό βαθμό τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας και εμφανίζει μεγάλη διείσδυση και στους φίλα προσκείμενους σε άλλες πολιτικές παρατάξεις.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc, που δημοσιεύεται την Κυριακή (17/02) στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο κ. Μπακογιάννης συγκεντρώνει ποσοστό 38,3%, την ίδια στιγμή που ο δεύτερος Παύλος Γερουλάνος έχει ποσοστό 12%, ήτοι η διαφορά τους είναι 26,2 ποσοστιαίες μονάδες.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος με ποσοστό 10,1%, ενώ στην τέταρτη ο Ηλίας Κασιδιάρης, που συγκεντρώνει ποσοστό 8,1%.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, σύμφωνα με την ίδια μέτρηση εμφανίζει σοβαρό πρόβλημα αναγνωρισιμότητας με το 44,1% των ερωτηθέντων να δηλώνουν πως δεν τον γνωρίζουν. Το αντίστοιχο ποσοστό για τον Κώστα Μπακογιάννη είναι 8% και για τον Παύλο Γερουλάνο είναι 20,4%.

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου στις βουλευτικές εκλογές στην Α’ Αθήνας, η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 13,1 μονάδες διαφορά φτάνοντας το 31,2%, ενώ οι αναποφάσιστοι είναι «τρίτο κόμμα» με 15,3%.