ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Απίστευτο! Τι έψαχναν και γκρέμισαν μεγάλο τμήμα ναού! (ΦΩΤΟ)

Μεγάλη καταστροφή σε ιερό ναό στη Δολίχη, κοντά στην Ελασσόνα προκάλεσαν άγνωστοι, όπως αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το onlarissa.

Οι δράστες έφτασαν στο σημείο να γκρεμίσουν τμήμα του ιερού ναού και συγκεκριμένα, το πίσω μέρος του ιερού βήματος, ψάχνοντας για… λίρες!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κλέφτες είχαν πιστέψει σε φήμες και… δοξασίες που ανέφεραν ότι στο συγκεκριμένο σημείο του ναού του Αγίου Γεωργίου Δολίχης, ήταν κρυμμένα πολύτιμα νομίσματα. 

Ερωτηθείς για το συμβάν, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου είπε στο onlarissa ότι «είναι ένα συμβάν που με θλίβει και εξοργίζει την πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Είμαι σίγουρος πως η αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της, καθώς επίσης και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς που έχουν ήδη ενημερωθεί» προσέθεσε. 

Την πρωτοφανή ενέργεια καταδίκασε και το τοπικό συμβούλιο της Κοινότητας Δολίχης αλλά και ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής, που σε κοινή τους ανακοίνωση ζητούν να ληφθούν αυξημένα αστυνομικά μέτρα για την προστασία των ιερών ναών.