ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη φυλακή ιδιοκτήτης καφενείου γιατί έπεσε πελάτης του από το μπαλκόνι!

Σε τριάντα μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε ο ιδιοκτήτης καφενείου, ο οποίος κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια, θαμώνα του καταστήματος του.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη τον Οκτώβριο του 2015, όταν ένας 48χρονος άνδρας, έπεσε από το μπαλκόνι του καταστήματος και πέθανε από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στην Πάτρα, σε πρώτο βαθμό ως πλημμέλημα, σύμφωνα με το the best.gr.

Μαζί με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια ήταν και η υπεύθυνη λειτουργίας του καταστήματος που εργαζόταν εκεί την ώρα που έγινε το τραγικό συμβάν.

Το δικαστήριο αθώωσε την υπεύθυνη του καταστήματος αλλά καταδίκασε τον ιδιοκτήτη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, καθώς αποδείχθηκε ότι στο μπαλκόνι δεν υπήρχαν προστατευτικά κάγκελα.

Μάρτυρες που βρίσκονταν εκείνη την ημέρα στο κατάστημα, κατέθεσαν ότι ο άτυχος 48χρονος βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, κάτι που δεν προέκυψε από τις αντίστοιχες εξετάσεις.

Από την άλλη πλευρά, ο ιδιοκτήτης κατά την απολογία του υποστήριξε ότι ο 48χρονος ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή του και γι’ αυτό το λόγο έπεσε από το μπαλκόνι.

«Το δικαστήριο πήρε μία σωστή απόφαση», δήλωσε στο thebest.gr ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Γιώργος Κουκούλης, εκφράζοντας την ικανοποίηση της οικογένειας του 48χρονου.