ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Θα φταίω εγώ να κάνω μήνυση μετά στον κ. Στουρνάρα;»: Αντεπίθεση Πολάκη από την ΕΡΤ

Συνέντευξη στην ΕΡΤ δίνει αυτή την ώρα ο Παύλος Πολάκης, για το δάνειο από την Attica Bank και την συνομιλία που είχε με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα χθες. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε μεταξύ άλλων:

«Καλοδεχούμενη η εισαγγελική παρέμβαση, καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Κατά παραγγελία του κ. Στουρνάρα. Όπως δήλωσα σαφώς και πήρα τηλέφωνο τον κ. Στουρνάρα, ουδέποτε τον απείλησα και ουδέποτε ηχογράφησα την συνομιλία μας. Αν αποδειχτεί ότι δεν έχει γίνει ηχογράφηση, θα φταίω εγώ να κάνω μήνυση μετά στον κ. Στουρνάρα;».

* Θα ποινικοποιήσουμε τα δάνεια για ένα σπίτι ή έπρεπε κι εμείς να κυκλοφορούμε με βαλίτσες; Να ζητήσω και συγνώμη που δεν έβγαλα τρόπο με άλλα λεφτά;

* Δεν απείλησα ποτέ τον κ. Στουρνάρα. Του είπα να ελέγξει και τα άλλα δάνεια. Τον σεβασμό στον κ. Στουρνάρα τον έχουμε αποδείξει.

* Το ξαναλέω και πάλι. Αν δεν το κάνει, θα ζητήσω επίσημα συνάντηση για να τον πείσω να το κάνει. Πρέπει να το κάνει για να πείσει ότι όντως είναι ανεξάρτητη αρχή.

* Εδώ είμαι. Δεν φοβάμαι. Είμαι καθαρός. Μπορώ να απαντήσω στα πάντα, μιλάω με στοιχεία. Όταν λέω πήραμε νοσοκομεία με 730 εκατ. χρέος και θα τα παραδώσουμε με 300 εκατ. πλεόνασμα, δεν αμφισβητείται.

* Από που κι ως που είναι θεσμική εκτροπή ένας άνθρωπος, τον οποίο έχουν κατακρεουργήσει τρεις μέρες όλα τα ΜΜΕ της διαπλοκής, που τάιζε το ΚΕΕΛΠΝΟ και η Novartis, τον τραπεζίτη της χώρας; Και του λέω μόνο γι' αυτό σε έπιασε ευαισθησία; Για το δικό μου δάνειο; Το ότι χρωστάει η ΝΔ 150 εκατ., το ΠΑΣΟΚ 200, εκεί που είναι η ευαισθησία; Είναι δυνατόν να μην μπορείς να ελέγξεις τις συστημικές τράπεζες και θα ελέγξεις τις συνεταιριστικές τράπεζες και την Attica; Τι είναι ο Στουρνάρας; Ο Πάπας της Ρώμης; Με πήραν δημοσιογράφοι τηλέφωνο και μου διηγήθηκαν τη συνομιλία. Έχω πάρα πολύ καλό μνημονικό.

Στη συνέχεια ο κ. Πολάκης έδειξε φακέλους στο γραφείο του και ισχυρίστηκε ότι είναι στοιχεία που έχει πάει στον εισαγγελέα για τη Novartis, για το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο κατάλογος των συμβάσεων των 894 που έκαναν επί Άδωνι και Βορίδη στα ΜΜΕ.