ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανέλαβε καθήκοντα πρέσβη ο Έλληνας πρώην υπουργός!

Τα καθήκοντα του, ως επικεφαλής της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Στρασβούργο, ανέλαβε, επισήμως, σήμερα ο Πάνος Μπεγλίτης, που διαδέχθηκε τον εκδιωχθέντα πρώην πρέσβη Στέλιο Περράκη.

Την πληροφορία, ότι ο Πάνος Μπεγλίτης φέρονταν να είναι ο διάδοχος του Στέλιου Περράκη, είχε δημοσιεύσει, κατ’ αποκλειστικότητα, ο Reporter.gr, σε σχετική ανταπόκριση από Στρασβούργο, αναφορικά με την εκδίωξη του προηγούμενου πρέσβη από το νευραλγικό αυτό πόστο, για την ελληνική διπλωματία και την παρουσία της στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο νέος πρέσβης γεννήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 1957 στο Βέλο Κορινθίας, σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διπλωματία στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, ενώ απέκτησε μεταπτυχιακό στο Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο της Σορβόνης με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση.

Το 1987 προσελήφθη στην διπλωματική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών.

Κατά το διάστημα 1992-1996 ήταν μέλος της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ στο διάστημα 1999-2004 ήταν διευθυντής της υπηρεσίας ενημέρωσης του Υπουργείου Εξωτερικών.

Το 2004 εξελέγη Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ. Στις εκλογές του 2007 εξελέγη Βουλευτής Κορινθίας με το ΠΑΣΟΚ και επανεξελέγη το 2009. Τον Οκτώβριο του 2009 ανέλαβε Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας στην Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου 2009. Με τον ανασχηματισμό της 17ης Ιουνίου 2011 αναβαθμίστηκε στη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, θέση την οποία κράτησε μέχρι την παραίτηση της κυβέρνησης Παπανδρέου το Νοέμβριο του 2011.

Το Δεκέμβρη του 2013 αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ και έγινε μέλος της ΔΗΜΑΡ.

Πηγή: reporter.gr