ΔΙΕΘΝΗ

Στη φυλακή για σωματική κακοποίηση του συντρόφου της!

Η Jordan Worth, σύντροφος του 22χρονου Alex Skeel είναι η πρώτη γυναίκα στα δικαστικά χρονικά της Βρετανίας που καταδικάστηκε και οδηγήθηκε στη φυλακή, με τις κατηγορίες της βαριάς σωματικής βλάβης του συντρόφου της.

Κατά τους 9 μήνες που το ζευγάρι έμεινε μαζί, ο νεαρός έγινε αρχικά θύμα της χειριστικής και ελεγκτικής συμπεριφοράς της συντρόφου του, ενώ στη συνέχεια τον κακοποιούσε συστηματικά, χτυπώντας τον και μαχαιρώνοντας τον.

«Μπορούσε να ξεκινήσει από το μαγείρεμα. Αν είχα μαγειρέψει, μου έλεγε ότι ήταν για τα σκουπίδια. Αν όχι, τότε ο καβγάς ξεκινούσε από αυτό. Στην αρχή με χτυπούσε με γυάλινα μπουκάλια.

Όταν άρχισα να συνηθίζω σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο πόνου, προσπαθούσε να βρει κάτι πιο αιχμηρό μέχρι που με μαχαίρωσε», αποκαλύπτει ο νεαρός.

Ο ίδιος αποφάσισε να καταγγείλει όσα του συνέβαιναν, όταν η νεαρή γυναίκα σχεδόν του έκοψε τις φλέβες στο ένα χέρι και μετά βίας πρόλαβε να καλέσει ασθενοφόρο και την αστυνομία.

Και τι απαντά στο εύλογο ερώτημα γιατί ανέχθηκε όλη αυτή την κακοποιητική συμπεριφορά που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή του; «Με το να λες σε κάποιον «μα, γιατί δεν μιλάς; Μα, γιατί δεν φεύγεις;», απλώς του δημιουργείς ακόμη μεγαλύτερο άγχος γι’ αυτό που βιώνει.

Πρέπει η κοινωνία να κατανοήσει ότι αυτού του είδους οι σχέσεις συμβαίνουν τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες και χρειάζονται τεράστια στήριξη για να ξεφύγουν από αυτές», εξηγεί ο νεαρός. Ας σημειωθεί ότι η αρχική καταδίκη της συντρόφου του είχε οριστεί στα 7 χρόνια κάθειρξης, χωρίς αναστολή.