ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισβολή με μπογιές στην πρεσβεία της Βραζιλίας από τον «Ρουβίκωνα»

«Έφοδο» με μπογιές και πυροσβεστήρες στην πρεσβεία της Βραζιλίας πραγματοποίησαν μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας». Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» πέταξαν μπογιές και φυλλάδια στο κτήριο όπου στεγάζεται η πρεσβεία και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Η συλλογικότητα δημοσίευσε βίντεο από την εισβολή, στη σελίδα της στο Facebook.

Στο τέλος του βίντεο, αναφέρουν πως προχώρησαν σε αυτή την παρέμβαση ως ένδειξη αλληλεγγύης «στους Βραζιλιάνους αγωνιζόμενους, στην κοινωνική βάση που δέχεται επιθέσεις, και στον αγωνιστή Τσέζαρε Μπατίστι».

Σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο «Ρουβίκωνας» αναφέρει πως «μέρος της καθημερινής μας μάχης είναι η εναντίωση στο κράτος και το κεφάλαιο, η διεθνιστική παρέμβαση, η συμβολική έκφραση αλληλεγγύης σε αγωνιζόμενους όπου γης. Την αλληλεγγύη μας λοιπόν στους Βραζιλιάνους αγωνιζόμενους, στην κοινωνική βάση που δέχεται αυτές τις επιθέσεις, την αλληλεγγύη μας στον αγωνιστή Τσέζαρε Μπατίστι. Δεν μας ενδιαφέρει αν θα γυρίσει ο τροχός της αστικής δημοκρατίας και οι φασίστες θα βρεθούν πάλι από κάτω σε εκλογές. Μας ενδιαφέρει όμως ότι έχει αργήσει να γυρίσει ο τροχός της αντίστασης και της επίθεσης της κοινωνικής βάσης. Αλλά θα γυρίσει. Δουλειά μας είναι να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε αυτό να γίνει το συντομότερο».