ΔΙΕΘΝΗ

Μαδούρο: Ας ζητήσει εκλογές ο κλόουν Γκουάιντο

Επίθεση στον αυτoανακηρυχθέντα πρόεδρο Χουάν Γκουάιντο εξαπέλυσε ο εκλεγμένος πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο αποκαλώντας τον ηγέτη της αντιπολίτευσης «κλόουν» και προσκαλώντας τον να ζητήσει προσφυγή στις κάλπες.

Παράλληλα, μιλώντας σε εκδήλωση αποφοίτησης ιατρικής σχολής, επέμεινε στη θέση του πως δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση στη Βενεζουέλα.

«Γιατί δεν ζήτησε εκλογές ο φερόμενος αυτοκηρυχθείς; Γιατί να μη ζητήσει εκλογές ώστε η εξέγερσή του να στηριχτεί με την ψήφο του λαού; Ζητήστε εκλογές, κύριε αυτοκηρυχθέντα, κύριε κλόουν. Ζητήστε εκλογές κύριε κλόουν. Αφήστε τον κύριο κλόουν να ζητήσει κάλπες.
Έλα αν έχεις τα κότσια», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Nίκολας Μαδούρο υποστήριξε πως η εκπαίδευση των γιατρών είναι απόδειξη της πραγματικής ανθρωπιστικής βοήθειας που προσφέρει η κυβέρνηση στο λαό.

Από την πλευρά του, ο Xουάν Γκουάιντο συναντήθηκε με τους πρέσβεις της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας και έλαβε νέες προσφορές ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Ο Nίκολας Μαδούρο όχι μόνο δεν έχει την απαραίτητη δημοκρατική νομιμοποίηση για πολιτικούς λόγους, αλλά αρνείται την ανθρωπιστική κατάσταση που περνά η Βενεζουέλα, κάτι που σε τελική ανάλυση επιδεινώνει αυτή την κατάσταση», είπε ο πρέσβης της Γερμανίας στη Βενεζουέλα.

Αψηφώντας τον Nίκολας Μαδούρο, η Βραζιλία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει με την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα το ερχόμενο σαββατοκύριακο.