ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορφανός: Συμφωνώ με την απόφαση Τζιτζικώστα να μην αλλάξει τις πινακίδες «Σκόπια»

«Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι χώρος συζητήσεων» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιώργος Ορφανός, μιλώντας σήμερα στη Μαρία Αναγνωστίδου και την εκπομπή της «Τα λόγια της Πόλης» στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το  αν έχει επικοινωνήσει με τους συνυποψηφίους του, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον» δήλωσε:

«Ο νόμος έτσι όπως διαμορφώνει τα πράγματα επιβάλλει την συζήτηση. Από την άλλη, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι χώρος συζητήσεων. Είναι προαπαιτούμενο για να προχωρήσει η μετέπειτα λειτουργία του δήμου. Ο νόμος είναι απαράδεκτος.»

«Συμφωνώ απόλυτα με την απόφαση του Απόστολου Τζιτζικώστα να μην αλλάξει τις πινακίδες που ανήκουν στην δική του περιφέρεια» τόνισε ο κ. Γιώργος Ορφανός σχετικά με την απόφασή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να μην αλλάξει τις πινακίδες, μετά την συμφωνία των Πρεσπών.

«Το θέμα που βάλατε, το Μακεδονικό, δεν μπορεί να είναι έξω από τον διάλογό μας. Παρά το γεγονός ότι θα έλεγε κάποιος αύριο: είναι δικό σου καθήκον κ Ορφανέ από όποιον ρόλο κι αν έχεις να ασχολείσαι με το Μακεδονικό; Αυτό ξεπερνά όλα μας τα καθήκοντα. Αφορά την πατρίδα μας, αφορά το έθνος μας, αφορά τον τρόπο με τον οποίο έχουμε μεγαλώσει, αφορά τον πολιτισμό μας. Δεν είναι κάτι που είναι έξω από το καθήκον μας. Είναι το καθήκον μας και επιβεβαιώνω όλους αυτούς οι οποίοι μιλούν για μια κατάπτυστη συμφωνία, απαράδεκτη για μένα που δεν οδηγεί σε λύσεις και αφήνει υπόλοιπα για τις επόμενες γενιές», ανέφερε ο κ. Ορφανός.