ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πουλήθηκε στην Ελλάδα η συλλεκτική Jaguar XE Project 8 των 600 ίππων

Στα τέλη του περασμένου έτους «πάτησε» στην Ελλάδα ένα συλλεκτικό και… γρήγορο μοντέλο το οποίο θα παραχθεί σε 300 μονάδες σε όλον τον κόσμο. Ο λόγος για την Jaguar XE SV Project 8, την οποία έφερε στη χώρα μας η εταιρείας Σπανός Α.Ε. και όπως αποδείχτηκε η κίνηση ήταν… ματ.

Πρόκειται το ένα αυτοκίνητο που το 2017 έσπασε το ρεκόρ στο Nürburgring (με χρόνο 7:21.23) στην κατηγορία των οχημάτων Saloon. Η συγκεκριμένη Jaguar αποδίδει 600 ίππους και έχει 0-100 σε 3,6 δευτ.. Εφοδιάζεται με κινητήρα V8 χωρητικότητας 5.0 λίτρων ο οποίος αποδίδει 600 ίππους και παράγει πάνω από 700Nm ροπής.

Όπως ο καθένας μπορεί να καταλάβει οι επιδόσεις του κόβουν την ανάσα καθώς το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3,6 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 321 χλμ./ώρα.

Ένα τόσο δυνατό αυτοκίνητο είναι φτιαγμένο για την πίστα και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο νέος του ιδιοκτήτης που το αγόρασε και βρήκε την ευκαιρία να το οδηγήσει πριν από λίγες ημέρες στο αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Σερρών. Το πορτοκαλί… τέρας λύσσαξε στην κορυφαία πίστα της Βορείου Ελλάδος και έριξε τα χρονόμετρα πολύ κάτω.

Στην πίστα των Σερρών βρέθηκε και ο εκπαιδευτής Γιώργος Καραμέρης, ένας από τους ελάχιστους Έλληνες που προπονεί οδηγούς ακόμα και σε πίστες του εξωτερικού και με αυτοκίνητα όπως McLaren, Lamborghini, Porsche κ.ά.

Ο συγκεκριμένος κατέγραψε και ανέλυσε την τηλεμετρία και μαζί με τον οδηγό της Jaguar κατάφεραν να «κερδίσουν» και να ρίξουν το χρόνο σε πολύ… χαμηλά επίπεδα!

 

 

Του Βασίλη Σαρημπαλίδη
zougla.gr