GOOGLE NEWS

«Όχι άλλη… «Good diplomacy»»: Ο Τάκης Διαμαντόπουλος μιλάει στο Usay.gr

Οι  επιπτώσεις από τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν άργησαν να φανούν. Το προκλητικό και απαράδεκτο δημοσίευμα του BBC περί  «καταπιεζόμενης μακεδονικής μειονότητας»,  είναι μόνο η αρχή των όσων δυστυχώς θα επακολουθήσουν, έχοντας ως πάτημα αυτήν ακριβώς τη συμφωνία για την οποία μάλιστα, η κυβέρνηση συνεχίζει να επιχαίρει.
Είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι με την υπογραφή της ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και αντί να λύνει το πρόβλημα, το μεγεθύνει επικίνδυνα, ρίχνοντας νερό στο μύλο του σκοπιανού αλυτρωτισμού.
Όσοι όμως προειδοποιούσαμε για τους κινδύνους και τις παγίδες που ενέχει η ίδια Συμφωνία, χαρακτηριστήκαμε από την κυβέρνηση  «εθνικιστές, ακροδεξιοί και φασισταριά», αποδεικνύοντας όχι μόνο τη πολιτική χυδαιότητα με την οποία έχει εμποτιστεί, την καθεστωτική αντίληψη που έχει αλλά και τα μειωμένα αντανακλαστικά της στις προκλήσεις που καλείται να διαχειριστεί.
 Ίσως βέβαια, να υπολόγιζαν ότι οι όποιες καταστροφικές επιπτώσεις θα αργούσαν να γίνουν ορατές και δεν θα προλάβαιναν να «σκάσουν» στα ίδια τους τα χέρια. Ίσως πάλι, να αδιαφόρησαν πλήρως για αυτές, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα τη μικροπολιτική και το διχασμό της κοινωνίας.
Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση αποδείχτηκε ανεύθυνη απέναντι σε ένα μείζον εθνικό θέμα, ανίκανη μέχρι σήμερα αντιληφθεί το αδιέξοδο που οδήγησε τη χώρα και αλλεργική στον διάλογο. 
Ο Πρωθυπουργός όμως δεν δείχνει να πτοείται και θέλει να συνεχίσει την… «good diplomacy»(sic) του κ. Κοτζιά, ανοίγοντας και τα υπόλοιπα εθνικά θέματα, επιβεβαιώνοντας όλους εμάς ότι δεν διαθέτει την παραμικρή αυτογνωσία. Εμείς ελπίζουμε να σταματήσει εδώ. Όχι άλλη … «Good diplomacy»(sic).

Ο Τάκης Διαμαντόπουλος είναι επιχειρηματίας, υποψήφιος βουλευτής του νοτίου τομέα της Β' Αθήνας με την Ένωση Κεντρώων