LIFESTYLE

Tεράστιο σκάνδαλο στο Hollywood – Γιατί «λάδωναν» πασίγνωστοι ηθοποιοί

Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα έγγραφα που επιβεβαιώνουν πως 50 τουλάχιστον οικογένειες λάδωναν με σκοπό να έχουν τα παιδιά τους καλύτερες βαθμολογίες στις εξετάσεις εισαγωγής ή για να βεβαιωθούν πως έχουν καλύτερες αθλητικές επιδόσεις με σκοπό να μπουν στο πανεπιστήμιο της επιλογής τους άφοβα.

Εκτός από τους 50 ιδιώτες τα ονόματα των οποίων έχουν δημοσιευτεί στο σκάνδαλο εμπλέκονται και προπονητές από τα πανεπιστήμια Yale, Stanford, USC, Wake Forest και Georgetown.

Εκτός από τους CEO μεγάλων εταιριών και τους εκατομμυριούχους που προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν το μέλλον των παιδιών τους με λανθασμένο τρόπο, στη λίστα αυτή βρέθηκαν και δύο διάσημες ηθοποιοί που συνελήφθησαν από άντρες του FBI.

H Felicity Huffman, η 56χρονη ηθοποιός που γνωρίσαμε μέσα από την θρυλική τηλεοπτική σειρά «Νοικοκυρές σε Απόγνωση» κατηγορείται πως έδωσε 15.000 δολάρια σε φιλάνθρωπική οργάνωση – «φάντασμα», ώστε να πλαστογραφηθούν τα αποτελέσματα σου μεγάλου τεστ της κόρης της για την εισαγωγή της στο πανεπιστήμιο.

 

 

Μάλιστα, σύμφωνα με την δικογραφία, υπάρχει ηχογραφημένη συνομιλία της όπου συζητά το θέμα με έναν συνεργάτη της ενώ από την δικογραφία λείπει το όνομα του συζύγου της, του 69χρονου επίσης ηθοποιού William H. Macy.

Η έτερη ηθοποιός κατηγορούμενη, είναι η καλλονή του «Full House» Lori Loughlin, η οποία κατηγορείται πως έδωσε 500.000 δολάρια για να μπορεί η 19χρονη κόρη της Olivia Jade και η 20χρονη Ιsabella Rose Giannulli να φαίνονται πως έχουν καλύτερες αθλητικές επιδόσεις για να μπουν στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια. Στη δικογραφία εμπλέκεται και ο σχεδιαστής σύζυγος της ηθοποιού Mossimo Giannulli. Το διάσημο ζευγάρι κατάφερε να αποφυλακιστεί προσωρινά πληρώνοντας χρηματική εγγύηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων ενώ η νοικοκυρά σε απόγνωση πλήρωσε 250.000 δολάρια.

Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε όταν ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Βοστώνη απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος του William “Rick” Singer, συμβούλου που φρόντισε να εξυπηρετεί μεγάλους πελάτες του από διευθύνοντες συμβούλους μεγάλων εταιρειών μέχρι διάσημους ηθοποιούς, ώστε τα παιδιά τους να μην δίνουν καν εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια ή να καταγράφονται ως επιλεγμένοι αθλητές, παρόλο που δεν είχαν καμιά αθλητική δραστηριότητα.