ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σημαντική διάκριση στον Όμιλο ΟΤΕ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στα Growth Awards 2019

Για την επιτυχημένη μετάβασή του στην ψηφιακή εποχή και για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στην ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας, διακρίθηκε ο Όμιλος ΟΤΕ στα Growth Awards 2019.

Το βραβείο «Ψηφιακή Εξέλιξη» παρέλαβε, εκ μέρους του Ομίλου ΟΤΕ, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

Ο Όμιλος ΟΤΕ υλοποιεί ένα στρατηγικό 360° πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού, με κεντρικούς πυλώνες την ψηφιακή εμπειρία των πελατών, τη δημιουργία υπερσύγχρονων τεχνολογικών υποδομών και το νέο εσωτερικό ψηφιακό μοντέλο λειτουργίας.

Στο πλαίσιο αυτό, αξιοποίησε την τεχνολογία για να λανσάρει νέους προσωποποιημένους τρόπους επικοινωνίας με τον πελάτη και να απλοποιήσει τις διαδικασίες σε όλες τις επαφές μαζί του. Εισήγαγε αυτοματισμούς στη διαχείριση των δικτύων του.

Εσωτερικά, επένδυσε στην ενίσχυση της ψηφιακής κουλτούρας, εκπαιδεύοντας τους ανθρώπους του στις νέες ψηφιακές δεξιότητες και ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη. Επιπλέον, αυτοματοποίησε εσωτερικές διαδικασίες και διέθεσε σύγχρονα ψηφιακά κανάλια για την επικοινωνία των εργαζομένων.

«Η εξέλιξη είναι στο DNA μας. Ξεκινήσαμε το 2010 να αλλάζουμε από πρώην κρατικό μονοπώλιο, σε μια σύγχρονη εταιρεία τεχνολογίας. Και το καταφέραμε, μέσα στην κρίση. Διαβλέποντας τις αλλαγές που φέρνει η ψηφιακή εποχή, θέσαμε πριν από 3 χρόνια τον επόμενο στρατηγικό στόχο, να γίνουμε παράδειγμα Ψηφιακού Μετασχηματισμού. Σήμερα, βραβευόμαστε για την ψηφιακή μας εξέλιξη σε όλους τους τομείς, αλλά και για τη συνδρομή μας στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, της κοινωνίας και των επιχειρήσεων μέσα από τις υποδομές που δημιουργούμε και τα μεγάλα έργα ICT που υλοποιούμε», δήλωσε ο επικεφαλής του Ομίλου ΟΤΕ, παραλαμβάνοντας το βραβείο.

Ο κ. Τσαμάζ, συμπλήρωσε: «Ευχαριστώ θερμά τους διοργανωτές για την αναγνώριση του έργου που έχει γίνει στον Όμιλο ΟΤΕ, και όλους τους ανθρώπους μας, που χάρη στο πάθος, την πίστη και τη δέσμευσή τους, έφεραν τη διάκριση αυτή. Μια διάκριση, που μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε και να φτιάχνουμε με την τεχνολογία, έναν κόσμο καλύτερο για όλους.»

Τα βραβεία ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας Growth Awards αποτελούν κοινή πρωτοβουλία της Eurobank και της Grant Thornton. Πρόκειται για αναγνωρισμένο θεσμό που πραγματοποιήθηκε φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά. Στόχος του, είναι η επιβράβευση των επιχειρήσεων που συνδυάζουν τις υψηλές οικονομικές επιδόσεις με μία επιτυχημένη σύγχρονη επιχειρηματική ιστορία και συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός νέου τοπίου επιχειρηματικότητας και εργασιακής κουλτούρας στη χώρα.