GOOGLE NEWS

Έκλεψαν πανάκριβο πίνακα αλλά δεν αξίζει… τίποτα!

Έκαναν μία διάρρηξη με… προοπτικές, αλλά έμειναν ουσιαστικά με άδεια χέρια οι κλέφτες ενός πίνακα Φλαμανδού ζωγράφου, από εκκλησία στην Ιταλία.

Ο πίνακας του Πίτερ Μπρίγκελ του νεότερου, αξίας εκατομμυρίων ευρώ, εξαφανίστηκε από μία εκκλησία. Οι κλέφτες χρησιμοποίησαν ένα σφυρί για να σπάσουν την προθήκη στην οποία βρισκόταν και εξαφανίστηκαν με ένα αυτοκίνητο.

Λίγες ώρες αργότερα, η ιταλική αστυνομία αποκάλυψε πως είχαν πληροφορίες για την προγραμματισμένη ληστεία και εγκατέστησαν κάμερες για να πιάσουν τους κλέφτες την ώρα της κλοπής. Επίσης, ο πίνακας της σταύρωσης του Χριστού είχε αντικατασταθεί από ένα αντίγραφο και το πρωτότυπο ήταν ασφαλές.

Όλα συνέβησαν στην πόλη Καστελνουόβο Μάγκρα της Λιγουρίας, όπου ο πίνακας είχε τοποθετηθεί σε μια πλαϊνή αίθουσα της εκκλησίας της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής.

Τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας μελετώνται τώρα προσεκτικά και οι ερευνητές αναζητούν τους δράστες.

Ο Πίτερ Μπρίγκελ είναι γιος ενός άλλου διάσημου Φλαμανδού ζωγράφου, του Πίτερ Μπρίγκελ του Πρεσβύτερου και φημίζεται τόσο για τους δικούς του πίνακες όσο και για τα αντίγραφα που έκανε από τα έργα του πατέρα του.

Η Σταύρωση είναι ένα γνωστό κομμάτι του οποίου υπάρχουν αρκετά αντίγραφα, με μικρές διαφορές μεταξύ τους. Όλα πιστεύεται ότι είναι παραλλαγές ενός πρωτότυπου του Μπρίγκελ του Πρεσβύτερου – αλλά κανένα πρωτότυπο δεν είναι γνωστό εάν έχει διατηρηθεί.