ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει ποτέ να πλένουμε τα αβγά

Πριν τα φάμε, οφείλουμε αρκετά τρόφιμα να τα πλένουμε, ειδικά τα φρούτα και τα λαχανικά. Αυτό δεν ισχύει, όμως, για όλα τα τρόφιμα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πλύσιμο ορισμένων τροφών πριν το μαγείρεμα δεν μας προστατεύει, αλλά, αντιθέτως, κάνει κακό στην υγεία.

Τα αβγά, για παράδειγμα, δεν πρέπει να πλένονται πριν το μαγείρεμα, ακόμη κι αν το θεωρείται απαραίτητο, σκεπτόμενοι από πού προήλθαν. Με το πλύσιμο δεν καταφέρνετε να εξοντώσετε τα μικρόβια και τα βακτήρια, αλλά το αντίθετο.

Σε ορισμένες τροφές, όπως στο κρέας, στο κοτόπουλο και στα μανιτάρια, το νερό βοηθά στην εξάπλωση των βακτηρίων. Το ίδιο συμβαίνει και με τα αβγά, σύμφωνα με το περιοδικό «Reader’s Digest».

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι, αν πλένετε ένα αβγό πριν το μαγείρεμα, επειδή το κέλυφός του είναι πορώδες, τα βακτήρια μπορούν να εισέλθουν στο αβγό με το νερό. Με αυτόν τον τρόπο, αντί να απομακρύνετε τα βακτήρια, στην πραγματικότητα κάνετε το αντίθετο.

Επίσης, στο τσόφλι των αβγών βρίσκεται μια ειδική ουσία που τα προστατεύει από διάφορες βακτηριακές μολύνσεις. Όταν πλένεται το αβγό, αυτή η προστατευτική ουσία καταστρέφεται.

Γι’ αυτό, πάρτε τα αβγά από την αβγοθήκη και μαγειρέψτε τα, χωρίς να τα πλύνετε.

Πηγή: valueforlife.gr